Bilindustrien

 • Audi varsler nedskjæringer

  Bilprodusenten Audi planlegger å kutte 9500 jobber i Tyskland frem til 2025. Litt over en tidel av staben i det tyske bilkonsernet blir sparket. På verdensbasis hadde Audi snaut 92.000 ansatte i fjor.

 • Storstreik i amerikansk bilindustri

  Om lag 49.200 fagorganiserte i General Motors tas ut i streik. Det er klart etter at forhandlingene mellom General Motors og fagforbundet United Auto Workers (UAW) søndag brøt sammen. Den eksisterende tariffavtalen gikk ut på dato lørdag.

 • Færre nordmenn leaser bil

  Tallet på nordmenn som leaser privatbil, har gått kraftig ned i årets første halvår, ifølge tall fra Finansieringsselskapenes forening, skriver E24. Sammenlignet med samme periode i fjor har leietallene i privatmarkedet falt i overkant av 27 prosent.

 • Fiat frir til Renault

  Fiat Chrysler har lagt fram et tilbud for franske Renault om sammenslåing av de to bilprodusentene. Dersom sammenslåingen blir et faktum, vil det nye selskapet bli verdens tredje største bilprodusent, skriver NTB.

 • Storbyane hardes råka av kutt

  Konsernsjef i Bertel O. Steen seier at dei største byane vil bli hardast råka av nedskjeringa. Han seier dei vil prøva å freda dei stadene der dei er i gang med å utvikla ny teknologi. Han peikar på at i Bergen er 2/3 bilar selde elektriske, og i Oslo 4/5.

Pressekonferanse om Diesel i fremtiden

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no