Bilindustrien

 • Fiat frir til Renault

  Fiat Chrysler har lagt fram et tilbud for franske Renault om sammenslåing av de to bilprodusentene. Dersom sammenslåingen blir et faktum, vil det nye selskapet bli verdens tredje største bilprodusent, skriver NTB.

 • Storbyane hardes råka av kutt

  Konsernsjef i Bertel O. Steen seier at dei største byane vil bli hardast råka av nedskjeringa. Han seier dei vil prøva å freda dei stadene der dei er i gang med å utvikla ny teknologi. Han peikar på at i Bergen er 2/3 bilar selde elektriske, og i Oslo 4/5.

 • Bertel O. Steen kutter 200 årsverk

  Bilforhandleren Bertel O. Steen kutter 200 årsverk. Selskapet skriver i en pressemelding at de kutter for å forberede seg på fremtiden.

 • Volvo reduserer topphastigheten

  Bilprodusenten Volvo reduserer topphastigheten på bilene sine til 180 kilometer i timen. Det vil gjelde alle Volvos biler fra og med 2020, melder selskapet i en pressemelding. De håper det fører til at færre dør eller blir skadet i trafikken.

 • Nybilsalget i EU faller

  Salg av nye biler i EU faller for tredje måneden på rad. Salget i november har falt åtte prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Den europeiske foreningen for bilprodusenter mener trenden skyldes utslippskravene som ble innført 1. september.

Pressekonferanse om Diesel i fremtiden

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no