Bilforretning
Foto: Arvind Balaraman / ScanStock

Bilbransjen

Oppsummert

Motor- og bilindustrien og bilbransjen er under press i samband med høyere miljøbevissthet i samfunnet og strengere krav til klimatilpassing i de fleste land. Særlig i Vesten er det en tydelig dreining mot mer bruk av elektrisk kraft.

 • Overraskende bra resultat fra Ford

  Bilprodusenten Ford leverte et overraskende overskudd i andre kvartal. Økt etterspørsel etter biler drev overskuddet opp til 1,1 milliarder doller de siste tre månedene. Det er nær en dobling fra samme periode i fjor, opplyser Ford. Omsetningen steg med 38 prosent i perioden.

 • Elbiler dobler markedsandel i EU

  Elbiler har mer enn doblet sin markedsandel for salg av nye biler i Europa i årets andre kvartal, sammenliknet med samme periode i fjor. Det opplyser produsentforeningen ACEA i dag.

  Elbiler sto for 7,5 prosent av alle nye bilsalg i Europa i perioden april til juni. I fjor var det samme tallet 3,5 prosent.

 • Porsche tilbakekaller 43000 elbiler

  Porsche tilbakekaller 43.000 elbiler av typen Taycan over hele verden som et føre var-tiltak.

  Det er meldt om problemer med tap av kjørekraft, ifølge bilprodusenten. Det er mulig at kjøremekanismen i enkelte tilfeller feilaktig og sporadisk vil skru seg av.

  Det er ikke meldt om ulykker eller skader knyttet til feilen. Man kan fortsatt trille til siden, og bremsene fungerer.

 • Nybilsalet auka i april

  Det blei registrert 13.166 nye personbilar i april. Det er 77 prosent fleire enn i same månad i fjor. Over halvparten var elbilar, med Volkswagen ID. 4 på topp. Salet er på nivå med toppåra 2017 og 2018, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

 • Bekrefter produksjon av el-pickup

  GM vil lage en elektrisk versjon av Chevrolet Silverado i Detroit fra 2022, skriver Reuters. Rekkevidde anslås til 650 kilometer. Fra før har Ford planlagt en elektrisk utgave av sin pickup F-150. Det er uklart om noen av modellene kommer til Norge.

  En 2020-modell Chevrolet Silverado pickup klargjøres før en bilmesse i Detroit i 2019.
  Foto: REBECCA COOK, REUTERS

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no