NRK Meny
En mann roper etter at en bilbombe eksploderte i Bagdad
Foto: Khalid Mohammed / Ap

Bilbomber i Bagdad

Oppsummert

Bagdad i Irak har vært rammet av en rekke bilbombeangrep. 11. mai ble flere titalls mennesker drept da en bilbombe eksploderte ved et marked i Sadr-byen i Bagdad.

 • Dødstala stig etter bilbombe

  Talet på drepne stig raskt etter at ei bilbombe gjekk av på ein marknad i Sadr-byen i Bagdad, opplyser irakisk politi og helsepersonale til BBC. Mange av dei drepne er kvinner, og terrorgruppa IS har teke på seg skulda for blodbadet.

 • Minst 50 drepne av bilbombe

  Minst 50 menneske er drepne og over 60 skadde av ei bilbombe ved ein utandørsmarknad i Dadr-byen i Bagdad, ifølgje irakiske tenestemenn. Mange er alvorleg skadde, og det er venta at dødstalet kjem til å stige.

 • Bilbombeangrep i Bagdad

  Minst tolv mennesker er drept av en bilbombe i Sadr-byen i Bagdad, opplyser talspersoner for både sikkerhets- og helsemyndighetene, ifølge AFP. Minst 35 personer skal ha blitt såret i angrepet.

 • Ti drept av bilbombe i Bagdad

  Minst ti personer ble drept da en bilbombe gikk av i et sjiadominert nabolag i Iraks hovedstad Bagdad, opplyser politiet i byen. Minst 18 andre ble såret i angrepet lørdag. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet.

 • 19 drept av selvmordsbomber

  En selvmordsbomber har drept 19 mennesker i et sjiamuslimsk område av Bagdad, ifølge irakiske myndigheter. Angrepet skjedde på Bab al-Darwaza-markedet i distriktet Kadhimiyah i den irakiske hovedstaden. Titalls mennesker ble såret i angrepet.

nys

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no