Members of the scientific police inspect a burned car at the scene of an incident in which a car rammed a gendarmerie van on the Champs-Elysees Avenue in Paris
Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

Bilangrep i Paris

Oppsummert

Ingen ble skadd da en person kjørte en bil inn i en politibil på Champs-Élysées i Paris mandag ettermiddag. Ifølge politiet dreier det seg trolig om et angrep. Personen, som ble drept i angrepet, hadde våpen og gassflasker i bilen.

 • – Paris-angriper sverget IS-troskap

  Den væpna mannen som mandag kjørte en bil inn i en politibil på Champs-Elysees sverget troskap til IS, sier kilder i etterforskningen til Reuters og AP. Dette kommer fram i et brev han skal ha adressert til sin egen bror.

 • Paris-angriper hadde våpenlisens

  Mannen som forsøkte å angripe politiet på Champs-Élysées mandag, hadde våpenlisens samtidig som han var mistenkt for å støtte ytterliggående islamisme. En kilde med kjennskap til etterforskningen sier at han hadde 9 registrerte våpen, skriver NTB.

 • – Paris-angriper sto på terrorliste

  Mannen som kjørte på en politibil på Champs-Élysées i Paris sto på en liste over folk som potensielt kunne utføre terrorangrep, sier anonyme kilder til AFP. Mannen, som hadde våpen i bilen, døde i angrepet. Ingen ble skadd.

 • Paris: Terrortrusselen ekstremt høy

  Den franske innenriksministeren sier terrortrusselen i landet er «ekstremt høy». - Nok en gang var sikkerhetsstyrkene våre målet, sier han i en uttalelse etter at en mann krasjet en bil inn i en politibil på Champs-Élysées mandag ettermiddag.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no