Joe Biden
Foto: INTS KALNINS / Reuters

Biden besøker Ukraina

Oppsummert

USAs visepresident Joe Biden er på reise i Ukraina. Han er der for å støtte den demokratiske prosessen i landet, opplyser Det hvite hus. -De nye ukrainske lederne må bekjempe den omfattende korrupsjonen i landet, sa Biden under sitt besøk.

 • Biden på todagersbesøk i Ukraina

  USAs visepresident Joe Biden kommer søndag til Ukrainas hovedstad for et to-dagers besøk, melder AP. Etter at Russland startet sine luftangrep i Syria i september har ukrainske tjenestemenn uttrykt bekymring for at landets problemer kommer i skyggen.

 • Biden advarer Russland

  – Russland må regne med å betale dersom landet ikke trekker styrkene tilbake og slutter å støtte opprør i Øst-Ukraina. Det sier USAs visepresident Joe Biden. – Fortsatt provoserende oppførsel fra russisk side, vil vil gi større isolasjon og høyere kostnader for landet, sa Biden på en pressekonferanse i Kiev.

 • – Russland må trekke seg tilbake

  –Russland må trekke tilbake sine militære styrker fra grensa mot Ukraina. Det sa USAs visepresident Joe Biden på en pressekonferanse i Kiev i dag. Han sa også at USA har tilbudt økonomisk hjelp, og at de ukrainske lederne hadde forsikret at de vill få slutt på korrupsjonen.

 • Joe Biden snakker fra Ukraina

  USAs visepresident og Ukrainas statsminister Arsenij Jatseniuk kommenterer dagens møte.

  ww
 • – Ukraina må bekjempe korrupsjonen

  – De nye ukrainske lederne må bekjempe den omfattende korrupsjonen. Det sa USAs visepresident Jo Biden under sitt besøk i landet i dag. Han sa også at USA vil bistå de nye lederne med å skape grunnlag for en mer samlet nasjon.

ww

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no