Hopp til innhold
En kinesisk og en indisk soldat på grenseposten 4300 moh.
Foto: Diptendu Dutta / AFP

Bhutan

  • Valgskred for Bhutans tidligere statsminister

    Partiet til Bhutans tidligere statsminister Tshering Tobgay går seirende ut av valget med nesten to tredeler av plassene i parlamentet, melder lokale medier.

    De lokale mediene viser til foreløpige resultater fra valgkretsene etter den andre og avgjørende valgomgangen tirsdag. Tobgays Demokratiske folkeparti (PDP) vant valget med 30 mandater, mens Bhutan Tendrel-parti (BTP) fikk de resterende 17, ifølge en bhutansk avis.

    Bhutan ligger inneklemt mellom Kina og India, og det lille kongeriket i Himalaya har rundt 800.000 innbyggere.

  • Tigerbestanden vokser i Bhutan

    Det siste århundre har verdens tigerbestand falt med rundt 95 prosent, og tigre er i dag på Verdens Naturfonds (WWF) rødliste over utrydningstruede arter.

    Likevel har tigerbestanden i Bhutan, et lite kongedømme i Himalaya i Sør-Asia, økt med 27 prosent siden forrige telling i 2015. Ifølge en ny studie bor det nå 131 tigre i fjellnasjonen.

    – Det er en betydelig prestasjon og en indikasjon på et veldig sunt økosystem, sier Chimi Rinzin i WWF Bhutan til BBC.

    Studien er gjennomført av Bhutans skogvesen ved hjelp av ulike nasjonale og internasjonale miljøorganisasjoner, deriblant WWF. Kongeriket kan dermed føye seg til listen over landene som har lyktes med å øke tigerbestanden det siste tiåret.

    Tigere
    Foto: Reuters
  • Nytt parti vant valget i Bhutan

    Bhutan får ny regjering etter at sentrum-venstrepartiet DNT gjorde valgskred. Partiet skaffer seg 30 av de 47 setene i nasjonalforsamlingen, og får dermed i oppdrag å danne ny regjering i det sørasiatiske landet.

  • Verdens dårligste landslag vant

    Bhutan er rangert som verdens svakeste landslag av FIFA. I torsdagens VM-kvalifiseringskamp ble det historisk jubel da de slo Sri Lanka 1-0. – Det var ett av mine lykkeligste øyeblikk, sa matchvinner Tshering Dorji til The Guardian etter kampen.

    Sri Lanka WCup Asian Qualifying
    Foto: Eranga Jayawardena / Ap

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no