Metkel Betew i Oslo tingrett
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Betew tiltalt i Operasjon «Sult»

Oppsummert

Den tidligere Nokas-dømte Metkel Betew er sentral i alle de mest alvorlige tiltalepunktene når 13 menn står tiltalt for bl.a. drapsforsøk, narkotikainnførsel og ransplaner i Oslo tingrett. Blant de tiltalte er tidligere Bandidos-topp Lars Harnes.

 • Anker Betew og Harnes-frifinnelse

  Påtalemyndigheten vil ha ny rettslig behandling. – Vi mener det er bevismessig dekning for at Metkel Betew og Lars Harnes skal domfelles, både for drapsforbund, drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk, sier statsadvokat Alvar Randa til TV 2.

 • Statsadvokaten vil anke Sult-dommen

  Påtalemyndigheten vil anke deler av Sult-dommen. Foreløpig vil ikke statsadvokat Geir Evanger å si hvilke deler som blir anket, ifølge VG. Både Nokas-dømte Metkel Betew og Bandidos-leder Lars Harnes risikerte lange forvaringsstraffer, men ble frikjent på flere punkter i den såkalte mafiarettssaken før påske.

 • Anker deler av «Sult-dommen»

  Påtalemyndigheten anker deler av dommen mot tidligere Nokas-raner Metkel Betew og Bandidos-leder Lars Harnes, bekrefter statsadvokat Geir Evanger til VG. De to ble dømt til fengsel for narkotikakriminalitet, men frikjent for blant annet drapsforbund.

 • Her får Betew dommen

  Dømmes til drøyt fem års fengsel og slipper forvaring.
Dømmes til drøyt fem års fengsel og slipper forvaring.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no