Hopp til innhold

Beredskapen heves på Kristiansund sykehus

Kristiansund sykehus hever beredskapen. Intensivkapasiteten er sterkt presset, og ansatte kalles tilbake fra ferie for å sikre forsvarlig akuttberedskap.

– I dag har vi nærmere 120 prosent belegg. Veldig mange av disse er dårlige medisinske pasienter, og intensivkapasiteten vår er nå sterkt presset. For å sikre forsvarlig akuttberedskap har vi nå blitt nødt til å kalle folk tilbake fra ferie, sier assisterende klinikksjef Carina Wollan Myhre i Klinikk SNR.

Svært mange innlagte samt mange utskrivningsklare pasienter har ført til en krevende situasjon for sykehuset den siste tiden, opplyser Helse Møre og Romsdal.

Sykehuset har 55 senger og per fredag 15. juli er det 15 utskrivingsklare pasienter som venter på plass i kommunen. I tillegg har det vært mange tilfeller av covid-19 som gjør at noen av pasientene må isoleres.

– Vi har informert Statsforvalteren og ​kommer til å følge denne ekstraordinære situasjonen tett gjennom helga og til uka for å se om det trengs ytterligere tiltak, sier beredskapsleder Hans Olav Ose i Helse Møre og Romsdal.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no