Anders Anundsen under høring
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Beredskap i Norge

Oppsummert

Riksrevisjonen slår alarm om norsk beredskap. Ifølge Riksrevisjonenes undersøkelse har justisdepartementets samordning og styring så store svakheter at det svekker både sikkerheten og beredskapen i Norge.

 • Sp vil ha strengere karanteneregler

  Karantenereglene må sikre at informasjon om norsk beredskap ikke kommer på avveie, mener Senterpartiet. På landsmøtet til helgen skal forslag som gjør det vanskeligere for tidligere byråkrater og politikere å arbeide for utenlandske selskaper, opp.

 • Skal styrke beredskapen i nord

  Maritimt Forum Nord skal lede to fullskala øvelsestokt ved Svalbard. Det skal bidra til styrket beredskap og økt sikkerhet. Utstyr og teknologi skal testes og videreutvikles for øke sannsynligheten for overlevelse og evakueringer i arktisk farvann.

 • Avviser at beredskapen svekkes

  Forsvarsministeren sier de sivile helikoptrene som skal erstatte de militære helikoptrene i Bardufoss, kan brukes i krig. Han avviser dermed at beredskapen svekkes. Sps Liv Signe Navarsete stiller seg skeptisk til løsningen og mener det er lettvint.

  Fire skiløpere savnet etter ras
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • – Må kunne gå tre døgn alene

  I dag lanserer DSB og Oslo kommune en kampanje for å lære folk hva de burde gjøre i en krisesituasjon. Folk er dårlig forberedt på å miste vann og strøm, og man burde kunne klare seg 72 timer på egen hånd, sier direktør i DSB Cecilie Daae.

  Strømprisen stiger
  Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX
 • Mener beredskapen i nord er svekket

  Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen (Ap), mener beredskapen er svekket under dagens regjering.
  – Beredskapen er sårbar, sier Sivertsen, og viser blant annet til forsinkelsen på nye redningshelikoptre. Statssekretær i Justisdepartementet, Thor Kleppen Sættem, tilbakeviser kritikken, og sier at de derimot styrker beredskapen.

  Eirik Sivertsen (Ap) sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget
  Foto: Markus Thonhaugen / NRK
Statsminister Erna Solberg, justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide holder en pressekonferanse om regjeringens arbeid for sikkerhet og beredskap

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no