Anders Anundsen under høring
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Beredskap i Norge

Oppsummert

Riksrevisjonen slår alarm om norsk beredskap. Ifølge Riksrevisjonenes undersøkelse har justisdepartementets samordning og styring så store svakheter at det svekker både sikkerheten og beredskapen i Norge.

 • Politiet på linje igjen

  Det fungerer nå å ringe politiet i Finnmark igjen. Onsdag kveld ble sentralen rammet av lyn og tordenvær. Nå skal linjen være tilbake igjen, men den skal være nok så ustabil. Skriver Politiet på Twitter. Ved nødstilfeller bes det fortsatt om å ringe 112.

 • Sp vil ha strengere karanteneregler

  Karantenereglene må sikre at informasjon om norsk beredskap ikke kommer på avveie, mener Senterpartiet. På landsmøtet til helgen skal forslag som gjør det vanskeligere for tidligere byråkrater og politikere å arbeide for utenlandske selskaper, opp.

 • Skal styrke beredskapen i nord

  Maritimt Forum Nord skal lede to fullskala øvelsestokt ved Svalbard. Det skal bidra til styrket beredskap og økt sikkerhet. Utstyr og teknologi skal testes og videreutvikles for øke sannsynligheten for overlevelse og evakueringer i arktisk farvann.

 • Avviser at beredskapen svekkes

  Forsvarsministeren sier de sivile helikoptrene som skal erstatte de militære helikoptrene i Bardufoss, kan brukes i krig. Han avviser dermed at beredskapen svekkes. Sps Liv Signe Navarsete stiller seg skeptisk til løsningen og mener det er lettvint.

  Fire skiløpere savnet etter ras
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg, justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide holder en pressekonferanse om regjeringens arbeid for sikkerhet og beredskap

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no