Hopp til innhold
Beredskapstroppen
Foto: Terje Pedersen / NTB

Beredskap i Norge

 • En av fire har beredskapslager hjemme

  En firedel av nordmenn har et beredskapslager i hjemmet sitt i tilfelle det skulle oppstå en krisesituasjon, viser en undersøkelse.

  – Det er selvfølgelig ikke nok, det bør være så høyt som mulig. Vi oppfordrer alle husstander til å være forberedt på å klare seg i tre dager, sier Agnar Christensen, kommunikasjonsdirektør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til Nationen.

  Han sier at hovedutfordringen ved en krise er at husstander ikke har nok vann til å klare seg i tre dager. DSB anbefaler derfor at hver husstand har ni liter vann per person i tilfelle det blir nødvendig.

 • Vil styrke PST i nord

  Regjeringa foreslår å løyve 100 millionar kroner ekstra for å styrke innsatsen til PST og politiet i nordområda, skriv dei i ei pressemelding. Pengane skal blant anna brukast i innsatsen mot framand etterretning og samansette trugsmål. Bakgrunnen for forslaget er at PST no vurderer at etterretningstrugsmålet vrå Russland i Noreg har auka. Pengane skal også brukast til å sørge for betra kontroll på Svalbard, står det i pressemeldinga.

 • Skal varsles på mobil ved katastrofer

  Regjeringen innfører teknologi som gjør at du får pushvarsel på mobilen hvis terror, ulykker eller naturkatastrofer oppstår i nærheten av deg, skriver VG.

  Den nye beredskapstjenesten «mobil befolkningsvarsling», er ifølge avisen et av tiltakene som statsminister Jonas Gahr Støre presenterer i Stortinget fredag.

 • Dårlige på beredskap i Oslo

  Oslofolk er dårligst forberedt på kriser og krig.

  Det viser en rapport om nordmenns egenberedskap som Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap utga i 2021, skriver Avisa Oslo.

  Beredskapssjefen i Oslo ber folk om å lagre et nødlager hvor ni liter vann er det viktigste.

  Egenberedskap er viktig dersom forsyning av strøm, vann og matvarer blir hindret.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no