Hopp til innhold
Benghazi-konsulatet
Foto: AFP

Benghazi-bakmann tatt til fange

Oppsummert

Amerikanske spesialstyrker har fanget Ahmed Abu Khattala, som antas å være en av hjernene bak angrepet mot det amerikanske konsulatet i Benghazi i 2012. Etter å ha blitt flydd utenlands og holdt på hemmelig sted, landet han i USA lørdag 28.06.14. Han sa seg samme dag ikke skyldig i tiltalen mot ham.

  • Libyer dømt for Benghazi-angrep

    En libyer er i en amerikansk domstol dømt for mindre alvorlige terrortiltalepunkter for Benghazi-angrepet der USAs ambassadør ble drept, men frikjent for drap og de alvorligste tiltalepunktene. Rettssaken mot 46-åringen varte i sju uker.

  • Benghazi-terror bakmann tatt

    Amerikanske spesialstyrker skal mandag ha tatt til fange en av de sentrale personene bak angrepet mot det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya. Konsulatet ble angrepet i 2012. Fire amerikanere ble drept, blant dem den amerikanske ambassadøren.

  • Ikkje dødsstraff for Libya-mistenkt

    Påtalemakta vil ikkje be om dødsstraff for Abu Khatallah, mannen som er tiltalt for angrep på det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i 2012, melder Reuters. Khatallah vart pågripen i 2014. Tre amerikanske diplomatar vart drepne i angrepet.

  • Libya-mistenkt erklærte uskyld

    Ahmed Abu Khatallah, som er mistenkt for å ha vært hovedmannen bak angrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i 2012, erklærte seg ikke skyldig ved en domstol i Washington D.C. lørdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no