Hopp til innhold

Beate Gangås er ny PST-sjef

Beate Gangås (59) er ny sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), for en periode på seks år. Hun etterfølger Hans Sverre Sjøvold som fratrådte sin stilling tidligere i år, det skriver regjeringen i en pressemelding.

– Regjeringen er fornøyd med at Beate Gangås har tatt på seg oppdraget med å lede PST de neste årene, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

Gangås kommer fra stillingen som politimester i Oslo og er utdannet jurist. Hun har tidligere ledet både Østfold og Oslo politidistrikt, og hun har erfaring fra ulike lederstillinger i politiet. Gangås har også vært likestillings- og diskrimineringsombud.

– Jeg skal ta med meg den erfaringen jeg har som leder i mange andre organisasjoner inn i PST, og bruke den gode kompetansen som finnes i kunnskapsbedriften, sier Gangås til NRK etter at det ble klart at hun fikk jobben.

Hun sier det er flere krevende oppgaver som venter.

– Det kommer stadig nye trusler. Vi må følge med i tiden, sier Gangås.

Roger Berg har fungert i stillingen som midlertidig PST-sjef siden Sjøvold trakk seg i juni. Hans Petter Sjøvold trakk seg som sjef med umiddelbar virkning i kjølvannet av VGs saker om at han hadde oppbevart flere ulovlige våpen i en rekke år da han var politimester i Oslo.

 Beate Gangås
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no