Tyskholmen
Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

Båtulykke i Ålesund

Oppsummert

Ronny Røbekk (47) frå Sula omkom etter ei båtulykke ved Tyskholmen utanfor Ålesund natt til 22. oktober. Mannen i 40-åra som køyrde båten då ulykka skjedde vedgår straffskuld for aktlaust drap.

 • Dømt for aktlaust drap

  Ein mann i 40-åra er dømt for aktlaust drap etter ei båtulukke ved Tyskholmen i Ålesund i oktober 2017. 47-år gamle Ronny Røbekk døydde av drukning i ulykka. Sunnmøre tingrett setter straffa til fengsel i 75 dagar og domfelte må også betale oppreisingserstatning på til saman 375.000 kroner, skriv smp.no.

 • – Båtfører var uoppmerksom

  – Statsadvokaten har tatt ut tiltale på grunn av at båtfører kjørte med manglende lys, hadde for høy fart og var uoppmerksom, forteller politiinspektør Yngve Skovly til NRK. Personen som omkom hadde ikke på seg redningsvest, noe som er båtfører sitt ansvar. Ifølge Skovly har den tiltalte mannen erkjent å ha brukt alkohol, men det finnes ikke bevis for at den var ulovlig høy. Den tiltalte ble informert om at de kom til å offentliggjøre tiltalen.

 • Tiltalt for uaktsomt drap

  Båtføreren som kjørte i høy fart rett inn i Tyskholmen utenfor Ålesund i oktober i fjor, er nå tiltalt for uaktsomt drap etter båtulykken, melder TV2. Ifølge politiet kom båten fra Vegsund innerst i Borgundfjorden og var på vei til sentrum av Ålesund da den i stor fart kjørte rett på Tyskholmen. Ronny Røbekk (47) havnet i sjøen etter sammenstøtet. Han hadde ikke på seg redningsvest og mistet livet.

  Ulykkesbåten som kjørte på Tyskholmen
  Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK
 • Kritikk fra foreldra

  Foreldrene til Ronny Røbekk (47) fra Sula som druknet i båtulykken ved Tyskholmen i Ålesund i oktober kommer med kritikk av politiet. Det skriver smp.no. (krever innlogging). Foreldrene sier de opplever at politiet har svikta og i etterkant har prøvd å tåkelegge hendelsesforløpet med bortforklaringer. Politimester Ingar Bøen sier han har svart på spørsmål rundt ulykka og holder fast at det ikke har vært grunn for han til å sende saka over til Spesialenheten for politisaker.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no