Hopp til innhold
Monica Brekke Fosse
Foto: Olav Røli / NRK

Barnehagestreik

Oppsummert

Fagforbundet og NHo er enige om en ny pensjonsordning for ansatte i private barnehager. Dermed er den fire uker lange streiken over.

 • Barnehagestreiken er over – partene enige på overtid

  Natt til fredag ble det enighet i meklingen mellom Fagforbundet og NHO om en forbedret tjenestepensjon for ansatte i privarte barnehager.

  Dermed er den fire uker lange streiken over og de 65 ansatte fordelt på åtte barnehager kan gå tilbake på jobb fredag morgen.

  Partene har blitt enige om at den delen av offentlige tilskudd som er beregnet til pensjonsformål, skal brukes til pensjonsformål.

  Pensjon har ikke tidligere vært tariffestet og det har vært et svært variabelt sparenivå mellom de ulike barnehagene. Nå har alle blitt sikret maksimale sparesatser i innskuddspensjonen.

  – Et viktig skritt på veien mot en fullverdig barnehagepensjon i NHO-barnehagene, sier Fagforbundets forhandlingsleder, Anne Green Nilsen til NTB.

  Pensjonsordningen skal reguleres gjennom særavtaler som senest skal inngås 1. juni med virkning fra samme dato.

 • Barnehagemekling på overtid

  Meklingen mellom Fagforbundet og NHO-barnehagene fortsetter på overtid hos Riksmekleren.

  Meklingsfristen gikk ut ved midnatt, men partene sitter fortsatt i samtaler, får NTB opplyst hos Riksmekleren.

  For en måned siden brøt meklingen mellom Fagforbundet og NHO-barnehagene sammen og streiken var et faktum.

  Hvis partene ikke blir enige, fortsetter streiken blant 65 ansatte i åtte private barnehager.

  Kravet fra Fagforbundet er at de ansatte skal på de samme pensjonsvilkårene som er vanlig i kommunale og andre private barnehager. (NTB)

  Riksmekleren
  Foto: NRK
 • Partene i NHO-barnehagestreiken møtes til tvungen mekling

  En måned etter at meklingen mellom Fagforbundet og NHO-barnehagene brøt sammen, møtes partene til tvungen mekling hos riksmekleren.

  – Jeg tenker at vi skal prøve på ordentlig vis, at vi klarer å snakke sammen og forsøke å komme fram til en enighet. Jeg klarer ikke være annet enn optimist, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen i en pressemelding.

  Torsdag er det nøyaktig en måned siden meklinga mellom Fagforbundet og NHO-barnehagene brøt sammen og streiken var et faktum.

  (NTB)

 • Utvider barnehagestreiken

  Fagforbundet trapper opp barnehagestreiken fra førstkommende mandag. 21 nye medlemmer i fem barnehager blir da tatt ut i streik, skriver BA. Blant barnehagene som rammes er Fremtiden barnehage på Søreidgrend i Bergen. Fra før er medlemmer i Ås barnehage i Leirvik på Stord i streik.

 • Trapper opp barnehagestreik

  Velle Træleborg barnehage i Tønsberg rammes av streik dersom ikke partene oppnår enighet før 27. februar. Streiken startet i forrige uke da Fagforbundet tok ut en rekke private barnehager i streik. Fagforeningen krever lik pensjonsavtale som ansatte i offentlige barnehager har.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no