Hopp til innhold

Barnebortføringer

 • Auke i talet på barnebortføringar

  I fjor blei 50 barn bortført frå Noreg til utlandet, noko som er ein kraftig auke frå året før, og på same nivå med toppåret 2013. Det er tal frå regjeringa som viser ein stabil og jamn auke i talet på barnebortføringar sidan målingane starta i 2005.

 • Dømt for barnebortføring

  En mann i 40 årene er dømt til tre års fengsel for å ha bortført sin egen sønn på seks år fra ei hytte i Trysil, melder Østlendingen. Her truet han sin tidligere samboer og hennes nye partner med pistol. Han utsatte de to for omfattende mishandling.

 • Kvinne dømt for barnebortføring

  Høyesterett har bestemt at dommen på fire måneders fengsel mot en 37 år gammel kvinne skal bli stående. Kvinnen er dømt for å ha tatt med sin mindreårige datter til Skottland til tross for at hun og faren hadde delt omsorg.

 • Pågrepet i bortføringssak

  Ifølge Budstikka er en person pågrepet på E18 ved Holmen i forbindelse med en barnebortføringssak. Politiet i Oslo bekrefter at de etterforsker en bortføring av en ti år gammel gutt. De mistenker at guttens mor er involvert i saken. Hverken gutten eller moren er funnet.

 • Siktet for barnebortføring

  To kvinner som i Sør-Trøndelag tingrett lørdag ble varetektsfengslet siktet for medvirkning til grov omsorgsunndragelse av et barn, ble løslatt etter noen timer etter barnet kom til rette. Kvinnene i 30-årene nektet straffskyld, skriver Adresseavisen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no