baneheia
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Baneheia-saken

Oppsummert

19. mai 2000 ble Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen voldtatt, knivstukket og drept i Baneheia i Kristiansand. Viggo Kristiansen nektet enhver befatning med saken, men Jan Helge Andersen tilsto.

 • Utsetter Baneheia-frist

  Statsadvokaten utsetter fristen av behandlingen av Baneheia-saken som var 1. april. De fått utsettelse til 15. mai. – Det betyr at saken ikke kommer opp i juni som antatt, sier Siv Hallgren, leder av gjenopptakelseskommisjonen, til VG.

 • Nye opplysningar i Baneheia-saka

  Baneheia-dømte Jan Helge Andersen hevdar overfor TV 2 at han passa på den yngste jenta medan Viggo Kristiansen gjorde ugjerningane, noko han ikkje tidlegare har forklart. Han har forklart at han sat med ryggen til, men ikkje at han passa på jenta.

 • Baneheia-saken behandles neste år

  Viggo Kristiansens sjette begjæring om gjenopptakelse blir ikke behandlet før i 2019, skriver P4. Advokat Arvid Sjødin, som representerer Kristiansen, mener det er spesielt at Gjenopptakelseskommisjonen ikke prioriterer saken i år.

 • Klager på media

  Pårørende til jentene som ble drept i Baneheia i Kristiansand i 2000 føler det er belastende at media gang på gang lager nyheter på det de mener ikke har nyhetsverdi om Baneheia-saken, opplyser advokat Håkon Brækhus.

Årsaken er lekkasje av hemmelige dokumenter.
Ny bok om Baneheiadrapene skaper forvirring, og er en stor belastning for pårørende. Forfatteren av boka mener saken mot Viggo Kristiansen må gjenopptas.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no