NRK Meny
baneheia
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Baneheia-saken

Oppsummert

19. mai 2000 ble Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen voldtatt, knivstukket og drept i Baneheia i Kristiansand. Viggo Kristiansen nektet enhver befatning med saken, men Jan Helge Andersen tilsto.

 • Baneheia-dømt avviser påstander

  Jan Helge Andersen avviser påstandene i en ny bok om at han var alene om Baneheia-drapene, og at Viggo Kristiansen er ukskyldig dømt. – Jeg vet hva som skjedde, og hva Viggo og jeg gjorde. Jeg forteller sannheten, sier Andersen til VG.

 • Anmelder advokater

  Familien til den drapsdømte Jan Helge Andersen, som ble dømt til 19 års fengsel etter Baneheiasaken i Kristiansand, har bestemt seg for å gå til politianmeldelse etter den omstridte boka Drapene i Baneheia. Årsaken er lekasjer av hemmelige dokumenter. Les mer.

  Årsaken er lekkasje av hemmelige dokumenter.
 • Vil anmelde

  Mor til drapsdømte Jan Helge Andersen, Berit Andersen, sier at familien har bestemt seg for å gå til politianmeldelse i forbindelse med den omstridte boka «Drapene i Baneheia».

  Berit Andersen
  Foto: Thomas Sommerset / NRK
 • Kritisk til bok om Baneheia-saken

  Redaktør i avisa Lindesnes, Fridtjof Nygaard, er kritisk til en ny bok om drapssaken i Baneheia som lanseres i dag. Forfatter Bjørn Olav Jahr mener drapsdømte Viggo Kristiansen er uskyldig dømt. Nygaard dekket saken for 17 år siden og mener dommen er helt klar.

  Fridtjof Nygaard
  Foto: Liv Eva Welhaven Løchen
Årsaken er lekkasje av hemmelige dokumenter.
Ny bok om Baneheiadrapene skaper forvirring, og er en stor belastning for pårørende. Forfatteren av boka mener saken mot Viggo Kristiansen må gjenopptas.
Intervju med forfatter Bjørn Olav Jahr

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no