baneheia
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Baneheia-saken

Oppsummert

19. mai 2000 ble Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen voldtatt, knivstukket og drept i Baneheia i Kristiansand. Viggo Kristiansen nektet enhver befatning med saken, men Jan Helge Andersen tilsto.

 • Skal ro fra Grimstad til Oslo

  Ada Sofie Austegard i Stine Sofies Stiftelse og et mannskap på 45 reiser på tokt for en god barndom. Bak årene på turen mellom Grimstad og Oslo sitter 30 roere fra hele landet. 19. mai er det 19 år siden Baneheiadrapene, ifølge en pressemelding.

 • Utsetter Baneheia-frist

  Statsadvokaten utsetter fristen av behandlingen av Baneheia-saken som var 1. april. De fått utsettelse til 15. mai. – Det betyr at saken ikke kommer opp i juni som antatt, sier Siv Hallgren, leder av gjenopptakelseskommisjonen, til VG.

 • Nye opplysningar i Baneheia-saka

  Baneheia-dømte Jan Helge Andersen hevdar overfor TV 2 at han passa på den yngste jenta medan Viggo Kristiansen gjorde ugjerningane, noko han ikkje tidlegare har forklart. Han har forklart at han sat med ryggen til, men ikkje at han passa på jenta.

 • Baneheia-saken behandles neste år

  Viggo Kristiansens sjette begjæring om gjenopptakelse blir ikke behandlet før i 2019, skriver P4. Advokat Arvid Sjødin, som representerer Kristiansen, mener det er spesielt at Gjenopptakelseskommisjonen ikke prioriterer saken i år.

Årsaken er lekkasje av hemmelige dokumenter.
Ny bok om Baneheiadrapene skaper forvirring, og er en stor belastning for pårørende. Forfatteren av boka mener saken mot Viggo Kristiansen må gjenopptas.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no