NRK Meny
baneheia
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Baneheia-saken

Oppsummert

19. mai 2000 ble Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen voldtatt, knivstukket og drept i Baneheia i Kristiansand. Viggo Kristiansen nektet enhver befatning med saken, men Jan Helge Andersen tilsto.

 • Sjødin anmeldt til politiet

  Advokat Arvid Sjødin er anmeldt til politiet for brudd på taushetsplikten. Det bekrefter advokat Sverre Nordmo. – Sjødin er anmeldt for å ha lekket taushetsbelagt materiale fra Baneheiasaken til forfatter Bjørn Olav Jahr, sier advokat Nordmo. Sjødin sier det er en panisk reaksjon å anmelde ham for brudd på taushetsplikten.

  Arvid Sjødin
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Baneheia-dømt avviser påstander

  Jan Helge Andersen avviser påstandene i en ny bok om at han var alene om Baneheia-drapene, og at Viggo Kristiansen er ukskyldig dømt. – Jeg vet hva som skjedde, og hva Viggo og jeg gjorde. Jeg forteller sannheten, sier Andersen til VG.

 • Anmelder advokater

  Familien til den drapsdømte Jan Helge Andersen, som ble dømt til 19 års fengsel etter Baneheiasaken i Kristiansand, har bestemt seg for å gå til politianmeldelse etter den omstridte boka Drapene i Baneheia. Årsaken er lekasjer av hemmelige dokumenter. Les mer.

  Årsaken er lekkasje av hemmelige dokumenter.
Årsaken er lekkasje av hemmelige dokumenter.
Ny bok om Baneheiadrapene skaper forvirring, og er en stor belastning for pårørende. Forfatteren av boka mener saken mot Viggo Kristiansen må gjenopptas.
Intervju med forfatter Bjørn Olav Jahr

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no