LO Stat og Spekter hos Riksmekleren
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Bane Nor-mekling

Oppsummert

Det er i ettermiddag oppnådd enighet om ny tariffavtale i jernbanemeklingen mellom Bane Nor og LO/Norsk Jernbaneforbund og Norsk lokmotivmannsforbund. Tidligere i dag ble Delta/YS Spekter og Bane Nor/Spekter enige.

 • Enighet i Bane Nor-mekling

  Partene i jernbanemeklingen er nå enige, får NRK bekreftet. Dermed er streikefaren avblåst. Bane Nor og Norsk Jernbaneforbund og Norsk lokmotivmannsforbund er enige om ny tariffavtale. Tidligere i dag ble Delta og Bane Nor enige.

 • Delta-løsning i Bane Nor

  Deltas medlemmer går ikke ut i streik i Bane NOR. Det ble i ettermiddag enighet i meklingen mellom Delta/YS Spekter og Bane Nor/Spekter. Meklingen fortsetter imidlertid fortsatt med Norsk Jernbaneforbund og Norsk lokmotivmannsforbund.

 • Flere togstrekninger kan rammes

  Arbeidstakerorganisasjonene har meldt om plassfratredelse for ytterligere 97 ansatte fra fredag, dersom det blir streik i Bane Nor. 101 blir først tatt ut i streik ved brudd, men fra fredag kan tilsammen 198 være i streik. Det vil ramme flere tog.

 • Mekler fortsatt på overtid

  Meklingen mellom arbeidsgiverforeningen Spekter og LO Stat/YS om nye tariffavtaler for Bane Nor pågår fortsatt. Persontogene på Gjøvikbanen og andre linjer går derfor som normalt i dag. Partene forhandler på overtid etter at fristen gikk ut midnatt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no