Ambulansefly fra Babcock
Foto: BSAA / NTB scanpix

Babcocks luftambulanse

Oppsummert

Etter en høst med store problemer, er beredskapen oppe på 95 prosent for Babcocks ni ambulansefly i januar.

 • Tar over Babcock-saken

  Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) blir settestatsråd for forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i saker der luftambulanseoperatøren Babcock er involvert. Årsaken er at Bakke-Jensen kan være inhabil fordi kona er tilknyttet selskapet.

 • Bedre beredskap i 2020 for Babcock

  Luftambulansetjenesten melder at Babcock Scandinavian AirAmbulance AS leverte 95,28 prosent beredskap med luftambulansetjenestens ni fly i januar i Norge. Medregnet det ekstra beredskapsflyet i Alta, leverte Babcock 96,45 prosent beredskap.

 • Ikke lenger forhøyet beredskap

  Fylkesmannen i Troms og Finnmark har ikke lenger forhøyet beredskapsnivå knytta til luftambulansetjenesten. Årsaken er at den siste tidens beredskapsstatus viser at det ikke er lenger er behov for ekstra beredskap.

 • Babcock følte press for å ansette

  108 flyvere var klare til å signere arbeidsavtale med luftambulanseselskapet Babcock, men press fra helseministeren gjorde at selskapet følte seg tvunget til å ansette arbeidsledige flyvere fra anbudstaperen.

  Laster Twitter-innhold
 • Ba ikke om medhold

  Babcocks advokat Margrethe Meder ba retten om å ikke gi pilotene medhold i sitt søksmål. I retten i dag sa hun at Babcock ikke overtok verken fly eller teknikere fra Lufttransport. Ledelsen i selskapet har heller ikke bakgrunn fra forrige operatør.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no