Skadd gris
Foto: Piraya film / NRK

Avsløring av grisemishandling

Oppsummert

Norske bønder innrømmer lovbrudd og bruk av vold i skjulte videoopptak som ble vist i Brennpunkt-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter». Tre grisebønder er siktet for brudd på dyrevelferdsloven.

 • Økokrim sikter tre grisebønder

  Økokrim har siktet tre grisebønder for brudd på dyrevelferdsloven etter den mye omtalte Brennpunkt-dokumentaren som ble sendt på NRK i sommer. Strafferammen for brudd på dyrevelferdsloven er bøter og inntil tre års fengsel.

 • Vil straffe svinebønder økonomisk

  Svinebønder risikerer å bli trekte i kilopris hos slakteriet, dersom dei ikkje følger eit obligatorisk dyrevelferdsprogram som no vert sendt ut på høyring, slår landbruksminister Olaug Bollestad fast. Det kan gi redusert inntekt, seier ho til NTB.

 • Kameraovervåkning på slakterier

  Regjeringen innfører kameraovervåkning i slakterier, det blir klart etter at Landbruksminister Olaug Bollestad har møtt næringen. Dyrevelferdsprogrammet til Mattilsynet blir også forskriftfestet, det betyr at alle bøndene må delta i programmet.

 • Møte etter svinedokumentar

  Landbruks- og matminister Olaug Bollestad møter i dag svinenæringa etter NRK Brennpunkts dokumentar. En kartlegging VG har gjort viser at minst fem av sju bønder som er filmet med skjult kamera i dokumentaren, fortsatt leverer kjøtt til slakterier.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no