NRK Meny
Aung San Suu Kyi
Foto: LEE JAE-WON / Reuters

Aung San Suu Kyi vil bli president

Oppsummert

Demokratiforkjemperen og opposisjonslederen i Myanmar, Aung San Suu Kyi varsler at hun vil bli president i hjemlandet Myanmar

 • 50.000 på valgmøte i Myanmar

  Over 50.000 tilhengere var til stede under valgmøtet ledet av Aung San Suu Kyi. Om en uke er det klart for første åpne valg i Myanmar på flere årtier. Det første siden 1990 for Aung San Suu Kyi og hennes parti Den nasjonale demokratiligaen (NLD)

 • Suu Kyi med politisk bursdagshilsen

  Myanmars demokratiikon Aung San Suu Kyi ba om ren politikk i en videohilsen på sin 70-årsdag fredag. I videoen snakket hun om hvordan det planlagte valget i november blir svært viktig for Myanmars framtid.

 • Aung San Suu Kyi til Kina

  Myanmars opposisjonsleder i NLD Aung San Suu Kyi avlegger neste måned sitt første offisielle besøk i Kina. Kinesiske tjenestemenn har tidligere sagt at de ønsker et besøk fra Suu Kyi for å bli bedre kjent med Myanmars flerpartisystem.

 • Suu Kyi nærmere presidentjobben

  Nasjonalforsamlingen i Myanmar vurderer å endre grunnloven, som i dag hindrer opposisjonsleder Aung San Suu Kyi å bli president. – Lite sannsynlig at det skjer, så lenge militæret har vetorett, mener Den norske Burmakomité.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no