Jonas Gahr Støre
Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

AUFs sommerleir 2014

Oppsummert

AUFs årlige sommerleir startet 10. juli på Gulsrud i Modum kommune. Leirstedet ligger ved Tyrifjorden, hvor du kan se over til Utøya der terroren rammet sommerleiren 22. juli 2011. 2014 er Eskil Pedersens siste år som AUF-leder.

 • Talte til AUF-ungdommene

  Ap-partileder Jonas Gahr Støre manet til kamp for likhet, fagarbeiderne, miljø og Midtøsten under sin tale til AUF-erne.

  Aps nye partileder Jonas Gahr Støres tale til AUFs sommerleir på Gulsrud 2014.
 • – Ikke bra å kutte i pappaperm

  – Jeg synes synd på pappaene som må forhandle. Hvis pappaperm er en lovfestet rett, så står pappaer sterkere når de skal be sjefen om permisjon, sier Støre, som mener familiene taper på at regjeringen ønsker å kutte fedrepermisjonen.

 • Krever egen palestinsk stat

  – Vi har en visjon om to stater som forsvinner. Det er en farlig utvikling. Ap tar avstand fra vold, og forlanger at det opphører. Vi tar avstand fra utvidelse av israelske bosetninger, muren må rives og palestinerne må få sin egen stat, sier Støre.

  Jonas Gahr Støre
  Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
 • – Netanyahu, bombene må stoppe

  – Okkupasjonen fortsetter snart på femtiende året. Fredsprosessen står stille. Forsvaret fra Israel er helt ute av proporsjoner, sier Støre, som samtidig understreker at Ap er for at Israel har rett til å leve i fred og sikkerhet, og til forsvar.

Aps nye partileder Jonas Gahr Støres tale til AUFs sommerleir på Gulsrud 2014.
Aps ye partileder Jonas Gahr Støre takket avtroppende AUF-leder Eskil Pedersen for hans innsats som leder i en vanskelig tid.
Direkte: Jonas Gahr Støre taler til AUF.
 Vi skal være en spydspiss mot konservative miljøer

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no