Hopp til innhold
Atle Antonsen og Sumaya Jirde Ali

Atle Antonsen anmeldt for rasisme

Oppsummert

Forfatter og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali anmeldte komiker Atle Antonsen for rasisme etter en hendelse på Bar Boca i Oslo natt til 23. oktober 2022. Antonsen ba om unnskyldning i et Facebook-innlegg. 18. november ble saken henlagt av politiet.

 • Komikar Atle Antonsen tilbake på skjermen

  Komikar og programleiar Atle Antonsen gjer seg klar for comeback som programleiar for Kongen befaler, etter å ha vore vekke i ein sesong.

  Selskapet som produserer programmet, Warner Bros Discovery, lanserte i dag sitt haustprogram, og sa der at dei ikkje er tilhengjarar av å kansellera og at alle forten å bli tilgitt.

  I november i fjor blei Antonsen meld til politiet av samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali for rasisme. På ein utestad i Oslo skal Antonsen ha sagt til Ali at ho var for mørkhuda til å vera der. Saka blei seinare lagt bort.

  Antonsen vil sjølv ikkje kommentera saka.

  Atle Antonsen
  Foto: Torbjørn Brovold / NRK
 • NRK felt av PFU i Atle Antonsen-saken

  Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener NRK har brutt god presseskikk i sin omtale av Atle Antonsen-saken.

  Klagen fra Antonsen gjaldt en episode i NRK-programmet Arena og et innslag på Nyhetsmorgen. Begge programmene ble felt på punktet om opplysningskontroll og kildebredde.

  Klagen ble sendt inn av advokatfirmaet Føyen på vegne av Antonsen.Bakgrunnen er Sumaya Jirde Alis anmeldelse av Antonsen etter den mye omtalte hendelsen på Bar Boca i Oslo. Antonsen ble anmeldt for hatefulle ytringer, men saken ble henlagt på bevisets stilling.

  Antonsen klaget inn de to programmene på totalt syv punkter. NRK ble felt på ett av dem. Det var også diskusjon om NRK burde felles på punktet om samtidig imøtegåelse, men også der ble NRK frikjent.

  Atle Antonsen, lansering av teatervåren 2018.
  Foto: Mariam Butt
 • Antonsen-comeback på P4

  P4 bekrefter overfor VG at Antonsen er tilbake i programmet «Misjonen» på radiokanalen og i podkast kommende fredag.

  – Det blir vanlig sending igjen fra fredag denne uken, sier P4s pressekontakt Birgitte Malling til avisen.

  Atle Antonsen har hatt pause fra programmet siden han ble anmeldt for rasisme i november.

  y8LP5gn0SuA

  Atle Antonsen tilbake til P4s «Misjonen»

  Komiker Atle Antonsen tok en pause fra programmet etter han ble anmeldt for rasisme i november. – Han er klar for å begynne å jobbe igjen, sier Antonsens advokat.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no