Unge asylsøkere proterterer i Svolvær
Foto: Atle Jensen

Asylsøkere i Norge

Oppsummert

I fjor ble 15.988 flyktninger bosatt i 411 kommuner, av dem 1.599 enslige mindreårige under 18 år. Første halvår i år ankom 2380 asylsøkere til landet, ifølge UDI.

 • Flere tyrkere søker asyl i Norge

  Antall asylsøkere i juni er klart høyere enn de foregående månedene. Økningen skyldes at det er kommet flere tyrkere. Tyrkere utgjorde om lag halvparten av alle asylsøkere i juni, viser nye asyltall fra UDI.

 • Åpner for å ansette ureturnerbare

  Politiet henlegger saken mot Arne Viste og IMI-kirken om ansettelse av ureturnerbare asylsøkere, skriver IMI-kirken i en pressemelding. Arne Viste og hans bemanningsbyrå har hatt papirløse ansatt hos seg i to år.

 • Få asylsøkere til Norge i juli

  I juli kom det 260 asylsøkere til Norge. Det er det laveste antallet i en enkelt måned så langt i år, viser nye tall fra UDI. Til sammen er det kommet 2624 asylsøkere til i Norge i år, 650 flere enn til samme tid i fjor, skriver NTB.

 • Godtar frifinnelse av asylaktivist

  Statsadvokaten anker ikke frifinnelsen av asylaktivist Eirik Nilsen. Nilsen sto tiltalt for å ha brutt utlendingsloven ved å hjelpe flere asylsøkere i å rømme fra Vestleiren i januar 2016. Tingretten frikjente imidlertid Nilsen på alle punkter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no