Flyktninger i en gummibåt på vei mot den greske øya Chios fra Cesme i Tyrkia
Foto: UMIT BEKTAS / Reuters

Asylsøkere i EU

Oppsummert

Antall asylsøkere som kommer til Europa fortsetter å synke. Fortsatt kommer flest til Italia, som har bedt flere land dele på byrdene. På EU-toppmøtet ble landene enige om en byrdefordeling, men den skal være frivillig.

 • – EUs asylplan må bli mer konkret

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) savner klarhet rundt EUs nye asylplan. Hun er åpen for at Norge skal hjelpe land som Italia med håndteringen av asylstrømmen, men mener EUs plan, hvor behovet for bidrag beskrives, må bli mer konkret først.

  Ine Eriksen Søreide
  Foto: NRK
 • Flyttar flyktningar frå øya Lesvos

  Hellas planlegg å flytte 2000 asylsøkarar frå øya Lesvos til fastlandet i slutten av månaden. Det opplyser ein talsperson for regjeringa ifølgje Reuters. Over 11.000 flyktningar og migrantar er no internert på øya.

 • Flyttet 500 migranter

  Fransk politi har aksjonert mot en migrantleir i Dunkerque nord i landet. Rundt 500 migranter, hovedsakelig irakiske kurdere på vei til Storbritannia, er flyttet med busser til mottakssentre der de kan søke om asyl, melder nyhetsbyrået AP.

 • Italia og Ungarn skal samarbeide

  Italias innenriksminister Matteo Salvini og Ungarns statsminister Victor Orban, som begge er sterkt innvandringskritiske, sier de vil samarbeide for å endre Europas migrasjonspolitikk, ifølge France24. Møtet mellom dem i Milano ble møtt med protester

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no