NRK Meny
Flyktninger i en gummibåt på vei mot den greske øya Chios fra Cesme i Tyrkia
Foto: UMIT BEKTAS / Reuters

Asylsøkere i EU

Oppsummert

Antall asylsøkere som kommer til Europa fortsetter å synke. Fortsatt kommer flest til Italia, som har bedt flere land dele på byrdene. På EU-toppmøtet ble landene enige om en byrdefordeling, men den skal være frivillig.

 • Italia ber EU opprette kriseenhet

  EU bør opprette en kriseenhet for å samordne inntaket av migranter og flyktninger i de ulike medlemslandene, mener Italias statsminister Giuseppe Conte. En talsperson for EU-kommisjonen sier at Contes forslag ikke vil fungere over tid.

 • Hellas får tyske asylsøknader

  Hellas har gått med på å behandle asylsøknadene til 1.500 personer som har reist til Tyskland. Det opplyser Hellas' innvandringsminister. De to landene samarbeider for å forhindre at asylsøkere reiser videre fra det første EU-landet de kommer til.

 • Inngår ingen migrantavtale

  Italia inngår ikkje migrantavtalar med Tyskland før EU gjer meir for å beskytte yttergrensene, seier innanriksminister Salvini til sin tyske motpart. Dei vil ikkje godta at migrantar blir sende tilbake frå Tyskland til Italia før krava er innfridde.

 • Vil ha transittsoner for asylsøkere

  Regjeringspartnerne i Tyskland er enige om å opprettet transittsoner for asylsøkere på grensa mot Østerrike. Faren for regjeringskrise er dermed avblåst etter at Angela Merkel og Horst Seehofer er blitt enige.

 • Seehofer misfornøyd med ny avtale

  AFP melder at den tyske innenriksministeren, Horst Seehofer, er misfornøyd med avtalen Angela Merkel inngikk på EU-toppmøtet natt til fredag. Ifølge AFPs kilder hevder Seehofer at avtalen ikke er tilstrekkelig.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no