Brann hotell lune huler i Lindås
Foto: Oddbjørn Rosnes / NRK

Asylmottak brant ned i Lindås

Oppsummert

Fredag ble Hotell Lune Huler i Lindås kommune nord for Bergen godkjent som midlertidig asylmottak. Natt til søndag ble hotellet totalskadd. Lensmann Kjell Idar Vangberg sier brannen var påsatt. Flere personer er avhørt.

  • Ber om åtte uker for branntiltalte

    De to mennene i 30-årene, som er tiltalt etter brannen på asylmottaket Lune Huler i Lindås i 2015, blir nå fremstilt for fengsling i Bergen tingrett. Politiadvokat May Britt Erstad ber om åtte uker fengsling for begge to.

  • Overraska over tiltale

    Den tiltalte 35-åringen sin forsvarar, advokat Øivind Sterri, seier den polske statsborgaren er overraska over tiltalen og over at politiet trur det er fare for at han vil stikka av. – Min klient har budd i bergensområdet både før og etter brannen, og stiller seg uforståande til varetektsfengslinga. Han held fast på at han ikkje har noko med brannen å gjera.

  • Tiltalt etter brann på asylmottak

    To polske statsborgere på 35 og 36 år er tiltalt for brannen på asylmottaket Lune Huler i Lindås i desember 2015. Det skriver BT. De to mennene ble pågrepet tirsdag, og politiadvokat May Britt Erstad vil kreve varetektsfengsling.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no