NRK Meny
Brann på Hotell Lune Huler
Foto: Oddbjørn Rosnes/NRK

Asylbrann i Lindås i Hordaland

Oppsummert

En 36 år gammel mann er dømt til fengsel i 3,5 år for å ha startet brann på hotellet Lune Huler i Lindås i Hordaland. Han er også dømt til å betale 9,6 millioner kroner i erstatning.

 • Dømt til fengsel for asylbrann

  36-åringen som har erkjent å ha startet brannen på hotellet Lune Huler i Lindås i Hordaland, er dømt til fengsel i tre og et halv år, skriver BA. Han må også betale 9,6 millioner kroner i erstatning.

 • Risikerer 15 år for asylbrann

  Etterforskinga etter asylbrannen ved Lune Huler asylmottak i Lindås i Hordaland er ferdig. Politiet føler seg sikre på at saka er oppklart, skriv Strilen. Tre polske menn som er sikta i saka, risikerer inntil 15 års fengsel. Dei tre nektar all skuld.

 • Fengslet i fire uker

  Nordhordland tingrett har gitt politiet medhold i at den ene mannen som er siktet for asylbrannen i Lindås kan holdes fengslet i fire uker. Mannen blir underlagt brev- og besøksforbud. Siktede har påklaget avgjørelsen.

 • Jakter nummer to  etter asylbrann

  Politiadvokat Harald Bilberg bekrefter til NRK at enda en person er siktet etter asylmottak-brannen. – Vi jobber med å pågripe en til, så han er siktet, men ikke pågrepet enda, sier Bilberg. Han vil ikke kommentere forholdet mellom de to siktede.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no