San Juan
Foto: AP

Argentinsk ubåt forliste

Oppsummert

En ubåt fra den argentinske marinen med et mannskap på 44 er funnet, ett år etter at den forsvant 15. november 2017. Ubåten er funnet på 800 meters dyp, bekrefter den argentinske marinen. 13 land, inkludert Norge, var involvert i leteaksjonen.

 • Vet ikke om ubåten kan hentes opp

  Argentinske myndigheter mangler utstyr til å heve ubåten ARA San Juan opp fra havets bunn. Dermed kan det hende at mysteriet, om hva som egentlig skjedde da ubåten forsvant med fullt mannskap om bord, aldri blir løst.

 • Landesorg i Argentina

  Argentina erklærer tre dager landesorg etter at ubåten ARA «San Juan» med 44 personer om bord ble funnet i går på 907 meters dyp etter et års søk. Ubåten ble funnet av Ocean Infinity.

 • Argentina klarer ikke hente ubåten

  Argentinske myndigheter sier de ikke har utstyr til å hente opp den forliste ubåten ARA «San Jua»n som ligger på 800 meters dyp. Landet blir dermed antagelig nødt til å be om internasjonal hjelp for å få svar på hva som forårsaket forliset.

  Argentinske myndigheter om savnet ubåt
  Foto: Pablo Stefanec / AP
 • Argentinsk ubåt imploderte

  Den argentinske marinen stadfestar at ubåten ARA «San Juan» sokk etter å ha implodert, altså at han braut saman på grunn av trykk innover, melder Reuters. Ubåten forsvann 15. november i fjor, men vart funnen att i dag på 907 meters djupne.

 • Savnet ubåt med 44 om bord funnet

  Den argentinske marinen opplyser at de har funnet ubåten ARA San Juan som forsvant 15. november i fjor med et mannskap på 44 om bord. Ubåten er funnet på 800 meters dyp utenfor halvøya Valdes av en fjernstyrt undervannsfarkost.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no