Hopp til innhold

Arfan Bhattis rettsmøte i Pakistan utsatt

I dag skulle det vært nytt rettsmøte i Pakistan med Arfan Bhatti. Møtet ble imidlertid utsatt en uke, får NRK opplyst. Grunnen skal være at Bhattis forsvarer, Zia ur Rehman, ikke møtte opp i retten.

Bhatti blir dermed sittende i varetekt frem til rettsmøtet neste uke. Både politiadvokaten og Bhatti møtte opp, men dommeren kunne ikke fortsette forhandlingene uten at forsvareren var til stede.

I en SMS til NRK skriver Rehman at han var opptatt med en annen sak i høyesteretten i landet.

Bhatti har fått forlenget varetektsfengslingen uke for uke siden midten av april. Da ble han overført fra antiterrorpolitiet til det føderale politiet (FIA), etter en pågripelse i september i fjor.

Under dagens rettsmøte skulle FIA innkalle vitner fra egne rekker for å fortelle om bevisene norske myndigheter har overlevert i forbindelse med saken.

Bevisene fra Norge er avgjørende for at dommeren skal gå med på en utlevering til Norge. Ettersom Norge og Pakistan ikke har en utleveringsavtale må dette avgjøres av en domstol.

Nå er det ventet at bevisene føres for domstolen under møtet neste tirsdag. Samtidig har Bhatti bedt om å bli løslatt mot kausjon og hans forsvarer mener det er unødvendig å holde ham i varetekt.

Bhatti føres ut av retten i Pakistan
Foto: Waqar Gillani / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no