Vind i Oslo
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Årets første høststorm

Oppsummert

Meteorologene har varslet sterk vind og store nedbørsmengder flere steder i landet denne uka.

 • Mobilnettet som normalt igjen

  Telenor melder at mobilnettet i Østfold fungerer som normalt, opplyser pressevakten til Telenor. I går var 17 basestsjoner nede på grunn av strømmangel etter uværet på fredag.

 • 500 mangler fortsatt strøm

  Alle høyspentfeilene som oppstod etter stormen på Østlandet på fredag er nå fikset, opplyser Hafslund. Fortsatt mangler 500 husstander strøm etter stormen. – Vi holder på å utrede det nå, sier Informasjonsdirektør hos Hafslund, Morten Schau.

 • Slo 78 år gammel regnrekord

  På en målestasjon i Trondheim ble det målt 72,8 millimeter regn mellom fredag og lørdag morgen, skriver Adresseavisen. Sist gang det målt så mye i august, var i 1940. Også i Voll i Trøndelag og Innerdalen i Møre og Romsdal ble det satt rekorder.

 • Stormskader for millioner

  Gjensidige har fått melding om skader for mellom to og tre millioner kroner etter uværet i Sør-Norge fredag. De regner med at tallet vil stige betraktelig, ifølge NTB. De fleste skademeldingene dreier seg om mindre skader.

 • Oppdatert farevarsel om nedbør

  Meteorologene har lørdag oppdatert det gule farevarselet for mye nedbør flere steder i landet. Lokalt i Sør-Troms kan det komme opp mot 60 mm nedbør i løpet av 12 timer. Det gir fare for oversvømmelser og jord- og flomskred i bratt terreng.

Deler av et stillas har rast i Tollbugata 1 ved Oslo S. Publikum bes om å holde seg unna.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no