Kommunalminister Jan Tore Sanner
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Arbeidsgiveravgift for flere

Oppsummert

Norge er delt inn i ulike soner når det gjelder arbeidsgiveravgift. Nye retningslinjer fra EU har flere sektorunntak enn tidligere. Endringene i EUs regelverk for regionalstøtte ble vedtatt under den forrige regjeringen.

 • – Bedre løsning enn det så ut til

  – Vi hadde håpet på at det ikke skulle være sektorunntak, men vi er veldig glad for at vi nå har fått en bedre løsning enn det så ut til på et tidligere tidspunkt, sa kommunal- og regionalminister Jan Tore Sanner under pressekonferansen.

 • Jensen: – Får kompensert endringene

  – I tråd med tidligere omtale har vi lagt til grunn at alle avgiftsøkninger skal kompenseres med tilsvarende avgiftslettelser. Nord-Norge får kompensert endringene fullt ut, sa Siv Jensen under pressekonferansen.

 • Jensen: – Tett dialog med ESA

  – Regjeringen har vært opptatt av å holde tett dialog med ESA. Jeg er glad for at arbeidet vårt har gitt resultater. Dermed kan flere arbeidsgivere beholde den differensierte arbeidsgiveravgiften, slik som taxi- og flyttevirksomhet, sier finansminister Siv Jensen.

  Differensiert arbeidsgiveravgift
  Foto: Ellen Sporstøl / NRK
 • Sanner presenterer avgiftsordning

  Finansminister Siv Jensen og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner inviterer til pressekonferanse klokken 12.00 om differensiert arbeidsgiveravgift. Europakommisjonen og ESA har vedtatt nye retningslinjer som får betydning for den norske ordningen.

  Differensiert arbeidsgiveravgift
Differensiert arbeidsgiveravgift
Kommunalminister Jan Tore Sanner sier regjeringen jobber for å finne alternative ordninger for de bedriftene som rammes av EU-regelverket og dermed tas ut av ordningen med differensiert arbeidsgiveravgift.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no