NRK Meny
Kart som viser Qatar og deler av Bahrain
Foto: Thomas White / Reuters

Arabisk blokkade av Qatar

Oppsummert

Flere arabiske land har kuttet de diplomatiske forbindelsene til Qatar, og begrunner det med anklager om at myndighetene i Qatar har støttet terrororganisasjoner. Flere vestlige land krever at sanksjonene mot Qatar oppheves.

 • Macron besøker Qatar

  Frankrikes president Emmanuel Macron trosser den arabiske blokaden av Qatar, og ankom torsdag Doha. Macron skal ha samtaler med landets leder, sjeik Tamim bin Hamad al-Thani, og besøke franske styrker stasjonert i landet.

 • – Vil ha regimeskifte

  Den qatarske emiren Tamim bin Hamad al-Thani anklager Saudi-Arabia og deres allierte for å prøve å styrte hans regjering, skriver NTB. – De vil ha regimeskifte, det er åpenbart, sa emiren i et intervju med CBS-programmet «60 minutes».

 • Tillerson vil løse Qatar-krisen

  USAs utenriksminister Rex Tillerson forsøker på nytt å få en slutt på den bitre striden mellom landets to allierte Qatar og Saudi-Arabia. Tillerson forsøkte å mekle mellom partene i juli uten hell, søndag gjør han et nytt forsøk.

  Tillerson
  Foto: Alex Brandon / AFP
 • Tillerson til Golfen for å megle

  USAs utenriksminister Rex Tillerson reiser til helgen til Persiabukta for å megle i konflikten mellom Qatar og Saudi-Arabia. Det opplyser det amerikanske utenriksdepartementet.

 • Avslutter all kontakt med Qatar

  Myndighetene i Saudi-Arabia sier de avslutter all dialog med Qatar. Det skjer kort tid etter at meldingene kom om en telefonsamtale mellom Qatars emir og den saudiarabiske kronprinsen, ifølge Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no