Kart som viser Qatar og deler av Bahrain
Foto: Thomas White / Reuters

Arabisk blokkade av Qatar

Oppsummert

Flere arabiske land har kuttet de diplomatiske forbindelsene til Qatar, og begrunner det med anklager om at myndighetene i Qatar har støttet terrororganisasjoner. Flere vestlige land krever at sanksjonene mot Qatar oppheves.

 • Vil gjøre Qatar til øy

  En av rådgiverne til Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman antydet fredag at landet har laner om å grave ne lang kanal som vil gjøre Qatar til en øy. En rekke arabiske stater kuttet i fjor diplomatiske forbindelser med Qatar.

 • Qatar vil bli medlem av NATO

  Qatar har på lang sikt et mål om å bli medlem av forsvarsalliansen NATO, ifølge landets forsvarsminister Khalid bin Mohamed Al-Attiyah. Uttalelsen kommer i forbindelse med ettårsmarkeringen for Qatars bitre konflikt med nabolandene, skriver NTB.

 • Saudi-Arabia skal ha truet Qatar

  Saudi-Arabias kong Salman skal ha truet med å gå til militære skritt dersom Qattar utplasserer et russisk luftforsvarssystem. Det skriver Le Monde. Saudi-Arabia brøt i fjor alle økonomiske og diplomatiske bånd med nabolandet Qatar.

 • Macron besøker Qatar

  Frankrikes president Emmanuel Macron trosser den arabiske blokaden av Qatar, og ankom torsdag Doha. Macron skal ha samtaler med landets leder, sjeik Tamim bin Hamad al-Thani, og besøke franske styrker stasjonert i landet.

 • – Vil ha regimeskifte

  Den qatarske emiren Tamim bin Hamad al-Thani anklager Saudi-Arabia og deres allierte for å prøve å styrte hans regjering, skriver NTB. – De vil ha regimeskifte, det er åpenbart, sa emiren i et intervju med CBS-programmet «60 minutes».

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no