Hopp til innhold

Aps landsstyre sier ja til nye vedtekter - trosser Giske

Arbeiderpartiets landsstyre ga tirsdag full tilslutning til forslaget om vedtektsendringer som vil kunne ramme Trond Giskes lokallag Nidaros i Trondheim.

Landsstyret er Arbeiderpartiets nest høyeste organ. På forhånd var det ventet at forslaget om nye vedtekter kun skulle oversendes landsmøtet for behandling.

Men etter en innledning fra partisekretær Kjersti Stenseng og en diskusjon blant delegatene valgte landsstyret å realitetsbehandle saken.

– Landsstyret ga sin fulle og enstemmige tilslutning til innstillingen fra sentralstyret om nye vedtekter. Det forteller at det har vært en grundig prosess i partiet og viser at landsstyret er opptatt av å sikre et godt medlemsdemokrati og vedtekter som står seg over tid, sier Stenseng til NRK.

– Innebærer dette at partiet nå begrenser Giskes og Nidaros`innflytelse?

– Det er fint med alle nye medlemmer og alle som vil være aktive i Nidaros, er velkomne til det. Men landsstyret mener det er riktig at det er de som bor i kommunen som skal telle med når kommunepartiets representasjon til fylkene og videre til landsmøtet skal beregnes, sier hun.

Landsstyrets tilslutning gjør det svært usannsynlig at vedtektsendringene ikke vil bli endelig vedtatt når Ap-landsmøtet i mai går til votering i saken.

Trond Giske selv har gått kraftig ut mot forslaget, blant annet i NRKs Debatten i forrige uke.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no