Hopp til innhold
FILES-US-STOCKS-APPLE
Foto: DON EMMERT / AFP

Apple

 • Apple avviser fransk påstand om stråling fra iPhone 12

  Ifølge det amerikanske selskapet er telefonen sertifisert av flere internasjonale organer og godkjent i samsvar med alle gjeldende strålingsbestemmelser og standarder.

  Uttalelsen kommer etter at det franske medietilsynet ANFR beordret Apple til å slutte å selge iPhone 12 som følge av påstander om at strålingsverdien fra telefonen var for høy.

  Apple hevder imidlertid at de har gitt ANFR flere labresultater fra Apple selv og uavhengige aktører som beviser at selskapet overholder regelverket.

  (NTB)

 • Overskudd for Apple selv om omsetningen gikk ned

  Selskapet Apple kunne notere et overskudd på 19,9 milliarder dollar siste kvartal. Det er 2,3 prosent mer enn på samme tid ifjor. Dette til tross for at selskapet har hatt dårligere omsetning som gikk ned 1,4 prosent, melder AFP.

 • 1. generasjons Iphone solgt for 1,9 mill.

  En Iphone fra 2007 ble nylig solgt på auksjon for 1,9 millioner kroner, skriver The Guardian.

  Mobilen ble opprinnelig solgt for vel 6000 kroner, og har altså 300-doblet seg i verdi. Telefonen var ubrukt og i originalforpakning. Salget ble gjort via auksjonsfirmaet LCG Auctions. Årsaken til den høye prisen er stor etterspørsel blant samlere.

  Apple-grunnlegger Steve Jobs med en 2007 Iphone i hånden
  Foto: Paul Sakuma / AP
 • Nordmann vant Apple Design Award 2023

  Appen Flighty var en av appene som vant Apple Design Award 2023. Blant grunnleggerne er nordmannen Markus Aarstad.

  – Jeg er utrolig stolt over hva teamet har fått til. Vi er tre stykker som sitter i hvert vårt land, og kom sammen om en felles drive for å forberede hverdagen til flyreisende, sier Aarstad til NRK.

  Flighty ble grunnlagt for fire år siden og er laget av Markus Aarstad, Ryan Jones og Francesc Bruguera. Appen hjelper med sporing av flyinformasjon, og kan blant annet varsle deg ved forsinkelser på flyreisen din.

  – Å bli anerkjent på den globale scene av det siste århundrets kanskje mest innflytelsesrike selskap er veldig gøy, sier Aarstad.

  Markus Aarstad
  Foto: Flighty
 • Betre kvartalsresultat enn venta for Apple

  Apple fekk eit resultat på 24 milliardar dollar i første kvartal. Det er betre enn mange analytikarar hadde rekna med, melder AFP. Eit høgt Iphone-sal bidrog til overskotet. Apple-sjef Tim Cook seier han er godt nøgd med tala.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no