Hopp til innhold
FILES-US-STOCKS-APPLE
Foto: DON EMMERT / AFP

Apple

  • Apple får EU-bot på 1,8 milliarder euro

    EU-kommisjonen gir Apple en bot på 1,84 milliarder euro, en sum som tilsvarer rundt 21 milliarder kroner.

    Apple får boten for å ha misbrukt sin dominerende posisjon i markedet knyttet til Apple Store, opplyser EU-kommisjonen i en pressemelding.

    Den amerikanske teknologigiganten ilegges boten for urettferdig konkurransepraksis for strømming av musikk. Bakgrunnen er en klage fra konkurrenten Spotify. De er beskyldt for konkurransevridning fordi App Store-regler hindret utviklere i å informere brukere om at musikkabonnement kunne kjøpes rimeligere andre steder.

    Apple varsler at de vil anke.

    (NTB)

  • FT: Apple kan om kort tid få en EU-bot på en halv milliard euro

    EU planlegger å ilegge teknologigiganten Apple en bot på rundt 500 millioner euro for brudd på konkurranselovgivningen, skriver Financial Times.

    Avisen siterer anonyme kilder og skriver at boten trolig vil bli offentliggjort tidlig neste måned.

    I fjor beskyldte Europa-kommisjonen Apple for konkurransevridning fordi App Store-regler hindret utviklere i å informere brukere om at musikkabonnement kunne kjøpes rimeligere andre steder. (NTB)

  • Apple slo markedets forventninger

    Den amerikanske teknologigiganten Apple slo markedets forventninger i forrige kvartal. Selskapet omsatte for 119,6 milliarder dollar.

    Resultatet endte på 2,18 dollar per aksje. Analytikere hadde på forhånd ventet et resultat på 2,10 dollar per aksje.

    (NTB)

  • Apple får nytt klokkeforbud i rettighetskonflikt

    Apple må stanse alt salg i USA av selskapets nyeste smartklokker som kan lese av oksygennivået i blodet. Årsaken er en betent rettskonflikt om teknologien.

    Saken bunner i en klage fra det amerikanske selskapet Masimo som produserer medisinsk utstyr og som anklager Apple for brudd på patentrettigheter. Ifølge Masimo har Apple lokket til seg ansatte fra dem for deretter å stjele teknologi selskapet tidligere har utviklet for å måle oksygennivået i blodet.

    I desember fikk Apple forbud mot å selge klokkene, etter at Biden-administrasjonen valgte å ikke omgjøre beslutningen fra U.S. International Trade Commissions. Apple klagde på avgjørelsen, som ble midlertidig opphevet i slutten av desember.

    Nå ber en føderal ankedomstol Apple om å stanse alt salg frem til saken er endelig avgjort i rettssystemet. Det kan ta opptil et år eller mer før en rettskraftig dom foreligger. AFP skriver at Apple nå vurderer å fjerne teknologien fra de nye smartklokke-modellene.

    Apple
  • USAs høyesterett avviste Epic Games-anke

    Høyesterett i USA har avslått å behandle anken fra «Fortnite»-utgiveren Epic Games i en konflikt med Apple over App Store. Retten avviste også Apples anke i samme sak, melder Reuters.

    Epic Games saksøkte både Apple og Google for tre år siden for å ha monopol på appbutikkene. Søksmålet kom etter at Epic Games ble kastet ut fordi de omgikk regelverket for å unngå å betale en andel av inntektene til Apple og Google.

    Mens Google ble dømt for å ha hatt et ulovlig monopol på appbutikkmarkedet, gikk saken mot Apple motsatt vei.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no