NRK Meny
Skyitng på taket
Foto: YVES HERMAN / Reuters/ntb Scanpix

Antiterroraksjoner i Belgia

Oppsummert

Siden terrorangrepene i Paris og Brussel har belgisk antiterrorpoliti gjennomført en rekke aksjoner i Belgia. Flere personer er arrestert de siste månedene, mistenkt for å planlegge terrorangrep på belgisk jord.

 • Flere pågrepet i antiterroraksjon

  Tolv personer er ifølge belgisk påtalemyndighet pågrepet etter at belgisk politi gjennomsøkte 14 boliger. Aksjonene er relatert til terrorangrepet i 2016. Politiet vil i løpet av de neste timene avgjøre om noen av de tolv skal varetektsfengsles.

 • Ny antiterroraksjon i Belgia

  Belgisk politi har aksjonert mot åtte boliger i Brussel i en pågående antiterroraksjon. Aksjonen er ikke knyttet til IS-angrepene i Paris i november 2015 eller terrorangrepene i Brussel i mars i fjor, opplyser en talsmann for belgisk påtalemyndighet.

 • Tre terrormistenkte arrestert

  Belgisk politi gjennomsøkte i natt åtte hus i hovedstaden Brussel, og tre personer ble arrestert, mistenkt for terrorlovbrudd, opplyser statsadvokaten til nyhetsbyrået Reuters. Ingen våpen eller eksplosiver ble funnet.

 • Fengslingsmøte for mistenkte brødre

  Politiet i Belgia skal i dag ta stilling til om to brødre som er pågrepet, mistenkt for å planlegge terror i Belgia, skal varetektsfengsles. De to brødrene ble pågrepet da politiet aksjonerte mot flere leiligheter i i Mons og i Liege.

Tre politibetjenter er lettere skadet etter en politiaksjon i Forest i Belgia. Aksjonen har sammenheng med terrorangrepene i Paris i november
Belgiske påtalemyndigheter avholder pressekonferanse med informasjon om gårsdagens antiterroraksjoner i landet.
To mennesker er drept i en antiterroraksjon i Verviers i Belgia, melder belgisk fjernsyn. Få siste nytt om situasjonen her.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no