Anti-terroraksjon i Danmark

Oppsummert

Dansk politi har onsdag aksjonert mot det de mener er islamister som skal ha planlagt terror i Danmark. Det var koordinerte politiaksjoner flere steder i landet.

 • Ville sende penger til IS

  En 29 år gammel mann som sitter fengslet for å ha planlagt terror i Danmark, planla å sende penger til terrorgruppa Den islamske staten (IS). Det viser den hemmeligholdte siktelsen som ble frigitt i dag, skriver DR. Mannen nekter straffskyld.

 • Flere terrorsiktede løslates

  Tre av de fem terrorsiktede som ble framstilt for varetektsfengsling i Danmark fredag, blir løslatt. Alle er siktet for terrorplanlegging. Siktelsen mot de tre, en kvinne og to menn, blir opprettholdt, skriver NTB.

 • Forsvarer: Stopp hysteriet

  Jakob Lund Poulsen forsvarer en av de fem som må måte i et forlenget fengslingsmøte, siktet for terrorplanlegging i Danmark. Han mener pressen må dempe hysteriet om saken. – Det er behov for saklig og nøktern informasjon, sier Poulsen til Ritzau.

 • Fortsetter terror-fengslingsmøte

  Et lukket fengslingsmøt for fire menn og én kvinne som er terrorsiktete i Danmark ble avbrutt etter over elleve timer torsdag, men fortsetter i dag. De fem er siktet for å ha forsøkt å skaffe våpen som skulle brukes til terroraksjoner, ifølge NTB.

 • Fire varetektsfengslet i terror-sak

  Tre av personene som er siktet for terrorplanlegging i Danmark ble torsdag kveld fengslet frem til 8. januar, melder danske medier. To kvinner og seks menn er siktet etter politiaksjonen onsdag. I tillegg er en mann varetektsfengslet i Odense.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no