Hopp til innhold
24 år gamle Hadi Matar ble lørdag fremstilt for varetektsfengsling, siktet for drapsforsøk.
Foto: Gene J. Puskar / AP

Angrepet på Salman Rushdie

Oppsummert

Den prisbelønnede forfatteren Salman Rushdie ble 12. august 2022 angrepet med kniv på scenen under et arrangement i New York. 24 år gamle Hadi Matar fra New Jersey er siktet i saken.

 • Rushdie-angriper erkjenner ikke straffskyld

  Mannen som er siktet for knivangrepet mot forfatteren Salman Rushdie i forrige uke, Hadi Matar (24), møter i kveld i retten.

  Han er tiltalt for drapsforsøk og overfall. Han erkjente ikke straffskyld for noen av punktene torsdag kveld.

 • Rushdie-angripar møter i retten

  Mannen som er sikta for knivangrepet mot forfattaren Salman Rushdie førre veke, Hadi Matar (24), skal møta i retten torsdag klokka 19.00 (13.00 lokal tid), melder Reuters.

  Matar blei torsdag tiltat av ein storjury for knivstikkinga av Rushdie under eit foredrag i Chautauqua i delstaten New York førre fredag, skriv CNN.

  Matfars forsvarar, Nathaniel Barone sa til Reuters klienten hans er tiltat på eit punkt for andregrads drapsforsøk og eit for andregrads overfall.

  Den sikta møtte i fylkesretten laurdag og erkjende ikkje straffskyld på nokon av punkta. Matar er varetektsfengsla utan moglegheit for kausjon.

 • Angriper sier han er overrasket over at Rushdie overlevde

  Mannen som er siktet for knivangrepet mot forfatteren Salman Rushdie forrige uke, sier i et intervju at han er overrasket over at 75-åringen overlevde.

  Det var idet Rushdie skulle holde et foredrag i Chautaqua i delstaten New York i USA fredag at en mann stormet opp og begynte å stikke den 75 år gamle britisk-indiske forfatteren.

  24 år gamle Hadi Matar ble pågrepet umiddelbart etter angrepet på Rushdie. I et fengslingsmøte dagen etter nektet 24-åringen straffskyld for drapsforsøk på den britiske forfatteren.

  I et intervju med New York Post fra fengsel, forteller han at han bestemte seg for å dra på arrangementet med Rushdie i fjor vinter.

  – Da jeg hørte at han overlevde, ble jeg vel overrasket, sier Matar til avisa.

  Rushdie fikk skader i leveren, armen og et øye, ifølge agenten. Han ligger fortsatt på sykehus, men er på bedringens vei.

  (NTB)

  Hadi Matar ble pågrepet umiddelbart etter angrepet på Rushdie.
  Foto: Gene J. Puskar / AP
 • Solidarisk høgtlesing for Salman Rushdie i New York

  Fleire hundre forfattarar skal fredag samlast i New York der de skal lese høgt frå Salman Rushdies bøker.

  Arrangementet, kalla «Stand with Salman» eller stå saman med Salman, er organisert av blant andre amerikanske PEN og er ei solidaritetsmarkering med Rushdie, som blei knivstukke førre veke.

  Blant forfattarane som deltar, er Paul Auster, Siri Hustvedt, Amanda Formeman og Kiran Desai, skriv avisa The Guardian.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no