Afghanistan skoleangrep
Foto: Rahmat Gul / Ap

Angrep på universitet i Kabul

Oppsummert

Væpnede personer har angrepet Det amerikanske universitetet i Afghanistans hovedstad Kabul. Minst én person er drept og 21 er skadet, opplyser myndighetene. Politiet evakuerer nå skolens område, det er ikke kjent hvor mange som angrep skolen.

 • 15 drept ved universitetet i Kabul

  15 personer ble drept og rundt 35 såret i angrepet mot det amerikanske universitet i Kabul onsdag kveld, ifølge en polititalsmann. Sju sivile og tre angripere skal være blant de døde, sier polititalsmannen. Ingen har tatt på seg skyld for angrepet.

 • Minst én drept og 26 såret

  Minst én person er drept og 26 skadet etter angrepet mot Det amerikanske universitetet i Kabul, ifølge afghanske kilder, skriver AFP. Flere hundre studenter og lærere var inne på universitetet da meldingene om skyting og eksplosjoner kom inn.

 • Minst en drept på universitet

  Minst en person er drept og 14 er skadet etter Det amerikanske universitetet i Afghanistans hovedstad Kabul ble angrepet i dag, opplyser direktøren for byens sykehus, skriver nyhetsbyrået Reuters.

 • Flere hundre elever innestengt

  – Flere væpnede menn har angrepet Det amerikanske universitetet i Kabul og vi har rapporter om skudd og eksplosjoner sier en talsmann for myndighetene til Reuters. Flere utenlandske professorer og flere hundre elever er inne på skolen, ifølge Reuters.

 • Eksplosjon ved universitet i Kabul

  Det høres eksplosjoner og skudd ved Det amerikanske universitetet i Kabul, opplyser politiet til BBC. – Kampene pågår inne på American University of Afghanistan (AUAF), tvitrer Massoud Hossaini, en afghansk fotograf fra universitetet, melder NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no