Police secures the area after a shooting in the eastern German city of Halle
Foto: Stringer / Reuters

Angrep på tysk synagoge

Oppsummert

To mennesker ble drept foran en synagoge i den tyske byen Halle onsdag. Ifølge avisen Bild skal gjerningsmannen ha brukt håndgranater og maskingevær.

 • – Siktet innrømmer skyting

  Mannen som er siktet for å ha angrepet synagogen i byen Halle i Øst-Tyskland, og for å ha skutt og drept to mennesker på utsiden, innrømmer angrepet og et motivet var en høyreekstrem ideologi. Det melder tyske medier.

 • Direktesendte angrepet på nettet

  Den mistenkte gjerningsmannen, som angrep en synagoge i Tyskland, direkteoverførte angrepet på videostrømmingssplattformen Twitch, melder BBC. Videoen som skal vise angrepet er nå fjernet, ifølge kanalen.

 • Mistenkt pågrepet i Tyskland

  Politiet har pågrepet en person som er mistenkt for å stå bak skyteangrepet ved en synagoge i Halle i Tyskland. Minst to mennesker ble drept i angrepet og flere ble såret. Det er den jødiske høytiden Yom Kippur i dag.

 • Minst to drept ved tysk synagoge

  Minst to mennesker er drept foran en synagoge i den tyske byen Halle. Ifølge avisen Bild, skal gjerningsmannen ha brukt håndgranater og maskingevær. Han er fortsatt på frifot, og skal være på vei sørover i landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no