Økseangrep på tog i Tyskland

Angrep på tog i Tyskland

Oppsummert

En mann gikk mandag kveld til angrep med øks på et tog. Mannen er skutt av politiet.

 • Togangriper var fra Pakistan

  Den 17-år gamle gutten som angrep togpassasjerer i Tyskland med kniv og øks var ikke fra Afghanistan, men fra Pakistan, melder den tyske kringkasteren ZDF. Kringkasteren siterer anonyme sikkerhetskilder på at dokumenter viser at han var pakistansk.

 • Hevder 17-åringen er med i IS-video

  IS slapp tirsdag en video som angivelig viser 17-åringen som angrep passasjerer på et tog i Tyskland, skriver AFP. I videoen kan man høre en person si at han er en av gruppens krigere og at han har intensjoner om å utføre et selvmordsangrep i Tyskland.

 • Oppfordret til angrep på nett

  Den 17 år gamle gutten som angrep passasjerer på et tog i Tyskland med kniv og øks har lagt ut en video på internett hvor han oppfordrer muslimer som ikke kan slutte seg til IS i Syria om å gjennomføre angrep i sine hjemland, skriver Reuters.

 • Avviser IS-forbindelse

  Innenriksdepartementet i Bayern sier det ikke finnes noen forbindelse mellom gutten som gikk til angrep på et tog i Tyskland og ekstremistgruppa IS. Det skal ha blitt funnet en lapp på guttens rom som indikerer at han kan ha jobbet alene, ifølge AP.

 • IS: Togangriper var IS-kriger

  IS' uoffisielle talerør Amaq hevder at 17-åringen som gikk til øksangrep på et tog i Tyskland mandag er IS-kriger. Opplysningen er ikke bekreftet. Det er funnet håndmalt IS-flagg hjemme hos gjerningspersonen, som ble skutt og drept av politiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no