Store politistyrker sperret av området midt i Paris etter angrepet.
Foto: MARTIN BUREAU / AFP

Angrep på politihuset i Paris

Oppsummert

En ansatt ved politiets hovedkvarter i Paris skal ha drept fire politiansatte med kniv. En person er sendt til sykehus med alvorlige skader.

 • Fem pågrepet etter knivangrep

  Politiet knytter de fem personene til knivangrepet mot politiets hovedkvarter i Paris den 3. oktober, hvor fire politifolk ble drept. Saken etterforskes som et terrorangrep. Arrestasjonene skjedde tidlig mandag morgen, skriver Reuters.

 • Lover kamp mot islamistisk terror

  Frankrikes president Emmanuel Macron lovet kamp mot islamistisk terrorisme under minneseremonien for fire ansatte i politiet som ble knivdrept av en kollega i Paris. Etter drapene ble det kjent at den muslimske gjerningsmannen var radikalisert.

 • Skal ha hatt ekstreme holdninger

  Mannen som drepte fire politibetjente med kniv i Paris, skal ha hatt ekstreme islamistiske holdinger, sier anti-terror politiet i Frankrike til Reuters. Mannen skal ha sendt sms til kona med religiøst innhold før angrepet, sier politiet.

 • Etterforsker likevel mulig terror

  Torsdagens knivangrep i politiets hovedkvarter i Paris vil likevel bli etterforsket som et mulig terrorangrep på grunn av nye opplysninger, opplyser fransk påtalemyndighet. Hvilke opplysninger det er snakk om, er ikke kjent.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no