Hopp til innhold
Flere skal være skadd, ifølge flere medier.

Angrep på karneval i Volkmarsen

Oppsummert

En 31-åring er dømt til livstid i fengsel etter at han kjørte en bil inn i en folkemengde i Volkmarsen i Tyskland 24. februar 2020. 89 mennesker ble skadd, flere av dem barn. Mannen har ikke villet forklare seg, og motivet er ennå uvisst.

 • Mann dømt til livstid for bilangrep i Tyskland

  En 31 år gammel mann er dømt til fengsel på livstid for med vilje å ha kjørt en bil inn i en folkemengde i den tyske byen Kassel i fjor. 89 mennesker ble skadd.

  Angrepet skjedde under karnevalsfeiringen i byen i februar i fjor. Mannen kjørte bilen inn i folkemengden som var ute for å se på karnevalsopptoget. 89 mennesker ble, skadd, deriblant 26 barn. Flere av dem ble alvorlig kvestet.

  Bilen, en Mercedes, brøytet seg gjennom en sperring og fortsatte videre i 50–60 kilometer i timen, først inn i karnevalsparaden, deretter mot publikum. Etter 42 meter stanset den.

  Torsdag ble tyskeren dømt for 89 tilfeller av drapsforsøk.

  Motivet er fortsatt like uklart ettersom 31-åringen verken har villet si noe i avhør eller under rettssaken. Mannen var ikke ruspåvirket da angrepet skjedde, og han hadde utstyrt bilen sin med et kamera.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no