NRK Meny
Angrep mot julemarknad i Nantes.
Foto: GEORGES GOBET / Afp

Angrep på julemarked i Nantes og Dijon

Oppsummert

En person døde og ni ble skadet da en varebil kjørte inn i en menneskemengde på et julemarked i Nantes i Frankrike mandag. Søndag ble 11 mennesker skadd i et lignenede angrep i Dijon, og lørdag angrep en mann to politimenn med kniv i Tours.

 • Fyllekjørte inn i julemarked

  Varebilsjåføren som kjørte inn i en folkemengde i Nantes i Frankrike mandag, hadde drukket. Én person omkom og ni ble skadd i ulykken. Sjåføren (37) ligger fortsatt på sykehus etter at han stakk seg selv med kniv flere ganger etter ulykken.

 • Setter soldater til å passe på

  Flere hundre soldater blir utplassert i franske byer etter at tre angrep har satt en kraftig demper på førjulsstemningen. Søndag og mandag ble fotgjengere kjørt ned i byene Nantes og Dijon. Lørdag angrep en mann to politimenn med kniv i Tours.

 • Øker sikkerheten i Frankrike

  Statsminister Manuel Valls sier landet høyner sikkerheten etter tre angrep de siste dagene. En politimann ble angrepet med kniv og biler har kjørt inn i folkemengder i Dijon og Nantes. Nå blir ekstra politi og soldater sendt ut for å patruljere.

 • Sjåføren knivstakk seg selv

  Føreren av varebilen som kjørte inn i et julemarked i byen Nantes i Vest-Frankrike mandag, skal ha stukket seg selv med kniv mens han ropet «Gud er stor» på arabisk. Minst 10 mennesker ble skadet i ulykken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no