Hopp til innhold
GERMANY-TRUCK/
Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Angrep mot julemarked i Berlin

Oppsummert

Tolv mennesker ble drept og 48 skadet da en lastebil kjørte inn på et julemarked i sentrum av Berlin 19. desember 2016.

 • 4 terrormistenkte tatt i Tyskland

  Tysk politi har pågrepet fire personer med tilnytning til mannen som angrep et julemarked i Berlin i 2016, skriver Die Welt. En av dem skal ha planlagt et knivangrep mot et halvmaratonløp i Berlin søndag.

 • Markering på julemarked i Berlin

  Det er ett år siden julemarkedet i Berlin ble angrepet av en lastebil som drepte 12 og såret 70 personer. I kveld skal borgermester Michael Müller delta i en minnemarkering før han åpner årets julemarked. Bildet nedenfor er fra forberedelsene.

  Før minnemarkering på julemarked i Berlin
  Foto: BERND VON JUTRCZENKA / AFP
 • Mannen var alene om Berlin-angrep

  Mannen som sto bak angrepet mot et julemarked i Berlin i fjor handlet alene, ifølge den tyske påtalemyndigheten. Men mannen skal ha fått instrukser direkte fra medlemmer av terrorgruppen IS.

 • Berlin-terrorist fikk ordre fra IS

  Tuniseren som drepte 12 mennesker på et julemarked i Berlin før jul, skal ha fått ordre om å utføre angrepet direkte fra en IS-topp. Det skriver det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel og siterer informasjon som tyske myndigheter.

 • Tysk politi med razzia i Berlin

  Tysk politi gjennomsøkte i morgentimene 24 steder i Berlin. De mistenker at stedene har en forbindelse til en organisasjon bak en omstridt moské. Mannen bak angrepet mot et julemarked i Berlin i desember, skal ha besøkt moskeen, ifølge Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no