NRK Meny
Politi ved åsted for angrep i Kabul 27. november 2014
Foto: OMAR SOBHANI / Reuters

Angrep i Kabul 27. november 2014

Oppsummert

27. november 2014 ble først en bil fra Storbritannias ambassade angrepet og fem drept i Kabul. Deretter samme dag startet et angrep i ambassadeområdet av Afghanistans hovedstad.

 • Skyting høres igjen i Kabul

  Igjen høres det skuddsalver og mindre eksplosjoner i ambassadeområdet i Afghanistans hovedstad Kabul, melder Reuters. Det er fortsatt stort oppbud av sikkerhetsstyrker i området, og helikoptre sirkler over området.

 • UD: Ambassade-ansatte trygge

  Utenriksdepartementet sier til NRK at de ansatte ved den norske ambassaden i Kabul gjennomført nødvendige sikkerhetstiltak under angrepet, og at alle er gjort rede for. – Ingen av våre ansatte har vært involvert i angrepet, sier Kristin Enstad i UD.

 • – Angrepet i Kabul over

  Angrepet i ambassadeområdet i Kabul skal være over ifølge den lokale tv-kanalen 1TV og andre afghanske journalister. BBCs tidligere Afghanistan-reporter Bilal Sarwary siterer innenriksdepartementet på at politiet gikk inn og drepte to angripere.

 • – To eller tre angripere

  Kampene mellom sikkerhetsstyrker og angripere pågår fortsatt i Kabul. – To eller tre angripere har tatt seg inn på en eiendom. Våre styrker er på stedet og kampene pågår, sier talsmann Qadam Shah Shaheem i det afghanske militæret til Reuters.

  Politi ved åsted for angrep i Kabul 27. november 2014
  Foto: OMAR SOBHANI / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no