Afghanske politisoldater utenfor Park Palace i Kabul
Foto: OMAR SOBHANI / Reuters

Angrep i Afghanistan

Oppsummert

Afghanistan preges av vold og uro etter at internasjonale styrker ble trukket ut og ansvaret for sikkerheten i landet overlatt til Afghanistan selv. For Taliban og andre opprørsgrupper er politi og militære prioriterte angrepsmål.

 • Minst seks barn drept i flyangrep

  Ni sivile, blant dem seks barn, er drept i et flyangrep fra NATO øst i Afghanistan, ifølge lokale tjenestemenn. Angrepet skjedde i Logar-provinsen, i et område som kontrolleres av Taliban, opplyser provinsrådsmedlem Huma Ahmadi.

 • Åtte sårede er barn

  Åtte av de sårede etter bomben i en moske i Afghanistan er barn, ifølge talsperson for lokale myndigheter.

  IS i Khorasan, eller IS-K, som den ytterliggående islamistgruppa kaller seg i Afghanistan og Pakistan, har påtatt seg ansvar for angrepet.

 • Dødstallene stiger i Afghanistan

  Dødstallene stiger etter selvmordsangrepet øst i Afganistan i dag. Ifølge sjefen for det lokale helsedepartementet er minst 18 mennesker drept, og ytterligere 49 er såret. Tilstanden er alvorlig for flere av de sårede.

 • Selvmordsangrep i Afghanistan

  Minst ti personer er drept i Nagarhar-provinsen i det østlige Afghanistan. En selvmordsbomber gikk til angrep utenfor et myndighetsbygg. Lørdag gikk en bilbombe av i samme område. IS tok på seg skylden for det angrepet.

 • IS tek på seg skulda for eksplosjon

  Terrorgruppa IS seier dei stod bak eksplosjonen i Nangarhar-provinsen i Afghanistan laurdag. Minst 20 menneske blei drepne då ei bombe gjekk av under eit forsoningsmøte mellom Taliban og afghanske regjeringsstyrkar.

En kraftig eksplosjon ble hørt i sentrum av Afghanistans hovedstad Kabul mandag. Landets innenriksdepartement kaller det et selvmordsangrep og sier minst én ble drept og tre ble skadd.

Kraftig selvmordsangrep i Kabul

Eksplosjon nær Kabul

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no