Hopp til innhold
Andrew Tate med sigar i munnen og champagne i handa.

Andrew Tate arrestert i Romania

Oppsummert

Internett-fenomenet Andrew Tate skal være pågrepet for menneskehandel i Romania. Også broren Tristan skal være pågrepet. De to er mistenkt i en sak om menneskehandel, ifølge rumensk politi.

  • Romania vil utlevere Andrew Tate til Storbritannia

    En rumensk domstol godkjenner utleveringen av Andrew Tate til Storbritannia, men vil vente til etter rettssaken i Romania er fullført, melder Reuters.

    Tate ble pågrepet tidligere i dag og satt i varetekt, men er løslatt nå.

  • Andrew Tate pågrepet i Romania

    Tate ble pågrepet i Romania, basert på en britisk arrestordre, sier talspersonen hans.

    – Brødrene Andrew og Tristan Tate ble pågrepet i 24 timer og fikk overlevert en europeisk arrestordre utstedt av britisk myndigheter. Siktelsen, som går tilbake til 2012-2015, inkluderer påstander om seksuell aggresjon, sier Tates PR-kontakt i en uttalelse tirsdag.

    En ankedomstol i Romanias hovedstad Bucuresti skal komme med en kjennelse torsdag, opplyser PR-kontakten.

    De to brødrene ble i juni i fjor tiltalt for menneskesmugling, voldtekt og for å ha inngått et kriminelt forbund for å utnytte kvinner seksuelt. De avviser anklagene.

    (NTB)

    Brødrene Tate
    Foto: AP
  • Andrew Tate løslatt fra husarrest

    En rumensk domstol har besluttet å løslate influenseren Andrew Tate fra husarrest i påvente av rettssaken mot ham for blant annet voldtekt og menneskesmugling, ifølge Reuters.

    Tate – en selverklært kvinnehater med stor tilstedeværelse på nettet – har også blitt tiltalt for voldtekt og dannelse av en kriminell gruppe for å utnytte kvinner seksuelt.

    Retten slo fast at de tiltaltes husarrest erstattes med det forebyggende tiltaket av rettslig kontroll, i en periode på 60 dager, fra 4. august 2023 til 2. oktober 2023.

    Tate, broren hans og to medskyldige må melde fra til politiet og har ikke lov til å forlate Bucuresti-regionen uten forhåndsgodkjenning. Tate-brødrene har heller ikke lov til å møte de to rumenske kvinnene som også er tiltalt i saken.

    – Vi vil gjerne påpeke vår oppriktige takknemlighet til det rumenske rettssystemet for deres rettferdige behandling, sa en talsperson for Tate-brødrene i en uttalelse etter kjennelsen.

    – Dette positive resultatet gir oss tillit til at mer gunstig utvikling er i horisonten, la han til.

    Alle de fire siktede ble varetektsfengslet sent i fjor og deretter satt i husarrest i slutten av mars. De har gjentatte ganger utfordret husarrestordren. En dato for rettssaken er ennå ikke satt.

    Aktor hevder at de to brødrene og de to kvinnene opprettet en kriminell organisasjon og utnyttet flere ofre seksuelt «gjennom fysisk vold og psykisk tvang». Ofrene ble angivelig tvunget til å delta i pornografiske handlinger med sikte på å produsere og spre slikt materiale via sosiale medieplattformer.

  • Forlenger husarresten til Andrew Tate

    Ein domstol i Romania har forlenga husarresten til internett-personlegdomen Andrew Tate med 30 dagar medan ein ventar på at rettssaka hans skal komme opp, melder Reuters. Tate er tiltalt for valdtekt og menneskehandel. I tillegg er broren hans, Tristan, og to rumenske kvinner tiltalt for å ha danna ei gruppe som skulle utnytte kvinner seksuelt.

  • Andrew Tate er tiltalt for voldtekt og menneskehandel

    Rumenske påtalemyndigheter stiller Andrew Tate for retten. Den kontroversielle internett-personligheten er nå tiltalt for menneskehandel og voldtekt, ifølge Reuters.

    I tillegg til Tate er hans bror, Tristan, og to rumenske kvinner tiltalt for å ha dannet et kriminell gruppe med hensikt i å utnytte kvinner seksuelt.

    Tate-brødrene og de to kvinnene har vært i husarrest i påvente av rettssaken. Alle fire avviser anklagene.

    Tate sier at påtalemyndigheten i Romania ikke har noen beviser mot ham. Selv hevder han at saken er et forsøk på å kneble ham og en konspirasjon.

    Ifølge rumensk politi har de identifisert syv ofre i overgrepssaken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no