Orion-fly på Andøya
Foto: Arkiv / Torbjørn Kjosvold / Forsvaret

Andøya flystasjon

Oppsummert

Det kan ligge an til omkamp om stenging av Andøya flystasjon. Arbeiderpartiet vil se på nytt på tallgrunnlaget som førte til nedleggelse.

 • Krever svar om Andøya

  Miljøpartiet De Grønne tar spørsmålet om ny militær aktivitet ved Andøya flystasjon til Stortinget. MDGs stortingsrepresentant Une Bastholm ber Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen svare på hvilken militær aktivitet som planlegges på Andøya.

  Orion ved Andøya
  Foto: Mats Grimsæth / Forsvaret
 • Erna lot seg imponere av Andøya

  For første gang siden Stortinget i 2016 vedtok å legge ned flystasjonen, besøkte statsminister Erna Solberg tirsdag Andøya. Hun lot seg begeistre av omstillingsviljen hun møtte hos folket der.

  For første gang siden Stortinget i 2016 vedtok å legge ned flystasjonen, besøkte statsminister Erna Solberg i dag Andøya. Hun lot seg begeistre av omstillingsviljen hun møtte hos folk:
 • – Forsvaret vil ikke forsvinne

  Tirsdag besøkte statsminister Erna Solberg (H) Andøya, som står overfor et befolkningstap som følge av at Orion-flyene flyttes fra flybasen der til Evenes. Solberg ble spurt om hun var fornøyd med regjeringens bidrag til kommunens arbeid med å omstille seg.

 • Står fast på Andøya-vedtak

  – Andøya-vedtaket står fast, sier stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Martin Kolberg, skriver Bladet Vesterålen. Kolberg er klar på at partiet ikke har noen intensjoner om å snu i spørsmålet om Andøya flystasjon. Arbeiderpartiet varslet i mai i fjor at de ville gå inn for nedleggelse av flybasen på Andøya. Kolberg sier til BLV at de fortsatt mener det er nødvendig å bygge basen på Evenes.

  Martin Kolberg sitter i studio i Politisk kvarter
  Foto: NRK
For første gang siden Stortinget i 2016 vedtok å legge ned flystasjonen, besøkte statsminister Erna Solberg i dag Andøya. Hun lot seg begeistre av omstillingsviljen hun møtte hos folk:

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no