Anbefaler strenge tiltak

Helsedirektoratet og FHI anbefaler at regjeringen innfører påbud om hjemmekontor for de som kan, forbyr arrangementer inne og ute og skjenkestopp for Norde Follo og kommunene rundt. De anbefaler rødt nivå på barnehager, barneskoler og ungdomstrinn fra torsdag, i første omgang ut uken.

De mener kjøpesentre, butikker og andre utsalgssteder bør stenges, med unntak av utsalgssteder som selger nødvendige varer, som for eksempel dagligvarebutikker, apotek og bensinstasjoner.

Videre anbefaler direktoratet og FHI at personer som er i særlig risiko for å bli alvorlig syke eller dø dersom de blir smittet av koronaviruset lever skjermet, holder økt avstand (gjerne to meter, skriver Helsedirektoratet) og får hjelp til nødvendige innkjøp. De anbefaler også at man unngår reiser som ikke er strengt nødvendige, og at man unngår besøk og sammenkomster i private hjem.

Anbefalingene gjelder for Nordre Follo, Oslo, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Frogn, Enebakk, Moss og Våler, og anbefales å gjelde til 31. januar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no