Hopp til innhold
Politihelikopter (arkivfoto).
Foto: Kvale, Jens O. / SCANPIX

Anbefaler nye politihelikoptre

Oppsummert

  • I en ny rapport anbefales det at politiet anskaffer tre nye politihelikoptre. Disse skal brukes i Oslo og det sentrale Østlandet. Det anbefales videre at disse helikoptrene skal ha bedre transportkapasitet enn dagens helikoptre.
  • Dette fremkommer i en konseptvalgutredning som ble levert til Politidirektoratet mandag 16. desember. Rapporten er skrevet av konsulentselskapet Metier på oppdrag fra politiets eget Endringsprogram.
  • – Dette haster

    – Vi skal nå vurdere rapportens innhold, før politidirektøren i løpet av våren 2014 skal ta stilling til valg av konsept. Dette haster, da anskaffelsesprosessen av nye helikoptre er tidkrevende. Det vil uansett ta flere år før nye helikoptre kan være på plass, sier Kaare Songstad i Politidirektoratet.

  • – To timers beredskap ikke bra nok

    I rapporten fremkommer det også at Forsvarets beredskap for politiet med reaksjonstid på to timer vurderes som lite tilfredsstillende. Det anbefales derfor at denne reaksjonstiden reduseres til 15 minutter.

  • – Konklusjonene i rapporten har stor betydning

    – Den tydeliggjør begrensningene i kapasitet som vi har med dagens helikoptertjeneste, samtidig som den gir oss klare anbefalinger for hvordan vi skal få en robust tjeneste på det sentrale Østlandsområdet, sier avdelingsdirektør for beredskap og krisehåndtering i Politidirektoratet, Kaare Songstad i en pressemelding.

  • – Må ha bedre transportkapasitet

    Det anbefales videre at disse helikoptrene skal ha bedre transportkapasitet enn dagens helikoptre. Dette fremkommer i en konseptvalgutredning som ble levert til Politidirektoratet mandag 16. desember.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no