NRK Meny

Ammoniakklekkasje på Måsøy

Oppsummert

Fem ansatte på Tufjordbruket i Måsøy ble søndag kveld utsatt for ammoniakklekkasje under vedlikeholdsarbeid på fiskebruket. 32 personer er evakuert og 5 skadd. Ammoniakkgass er svært giftig, selv i små mengder.

 • Amoniakklekkasje under kontroll

  Brannmannskaper har nå stengt amoniakklekkasjen ved fiskebruket i Tufjord i Måsøy i Finnmark. Til sammen har 45 personer vært evakuert i flere timer i natt på grunn av lekkasjen, sier operasjonsleder ved Vest-Finnmark Politidistrikt, Sverre Andrè Opdal.

 • 45 evakuert i Tufjord

  Ialt 45 personer er evakuert etter ammoniakklekkasjen ved fiskebruket i Tufjord i Måsøy i Finnmark. 23 arbeidere ved bruket og 10 fastboende er innkvartert på en skole. 12 turister er også evakuert. Brannvesenet jobber nå med å stanse lekkasjen, opplyser politiet.

 • 32 evakuert pga gasslekkasje

  32 personer er evakuert etter at ammoniakk lekket ut ved Tufjord fiskebruk i Måsøy i Finnmark søndag kveld. Fem personer får behandling av helsepersonell. Fastboende er evakuert, og det er opprettet en sikkerhetssone på 800 meter.

 • 5 skadd av ammoniakk-lekkasje

  Fem personer på Tufjordbruket i Måsøy har vært utsatt for ammoniakk som lekket ut søndag kveld, melder politiet i Vest-Finnmark. Ingen er alvorlig skadet. Politiet har ikke kontroll på lekkasjen og fastboende blir evakuert.

  Laster Twitter-innhold
 • Frykt for ammoniakklekkasje i Måsøy

  Nødetatene har rykka ut til et fiskebruk i Vest-Finnmark etter mistanke om ammoniakk-lekkasje, melder avisa iFinnmark. Brannvesenet vurderer evakuering av Tufjordbruket som ligger i Måsøy kommune.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no