Luftambulanse
Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Ambulanseflystriden

Oppsummert

Etter at Babcock vant anbudet for luftambulansetjenesten i Norge, har tjenesten vært offer for flere kriser. Blant annet har piloter sluttet, eller de har ikke vært i stand til å fly. I tillegg har prosessen vært preget av en inhabilitetssak.

 • Ambulansepilotene over til Babcock

  Så godt som alle ambulanseflypilotene i Lufttransport sier ja til å gå over til den nye operatøren Babcock. Det bekrefter Norsk Flygerforbunds leder Yngve Carlsen overfor NTB fredag morgen.

 • Babcock frir til flyteknikere

  Babcock inviterer neste uke flyteknikerne i Lufttransports underselskap LT Tec til et informasjonsmøte. Disse flyteknikerne utfører i dag vedlikehold på luftambulansene til Lufttransport. Målet er å få flyteknikerne over til den nye operatøren.

 • Høie svarte på spørsmål

  Helseminister Bent Høie har i dag svart på Stortingets kontroll og konstitusjonskomites brev, der de stilte ni spørsmål i forbindelse med luftambulanseanbudet. I brevet skriver Høie at styreleder i Helse Nord, Marianne Telle, ikke var involvert i arbeidet med å tildele anbudet- og dermed heller ikke inhabil i saken.

 • Vil evaluere prosessen

  Helseminister Bent Høie vil gi oppdrag om å evaluere anbudsprosessen i luftambulansesaken etter at problemene med beredskapen er håndtert. Det skriver Høie i et svarbrev til kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

 • Sp: – Høie er ekstremt svekket

  Krisen i flyambulansetjenesten ikke er over, mener opposisjonen. Sp gir helseminister Bent Høie (H) skylden. – Høie står tilbake ekstremt svekket, sier Senterpartiets helsepolitiske talsperson Kjersti Toppe til NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no