NRK Meny
Luftambulanse
Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Ambulanseflystriden

Oppsummert

Etter at Babcock vant anbudet for luftambulansetjenesten i Norge, har tjenesten vært offer for flere kriser. Blant annet har piloter sluttet, eller de har ikke vært i stand til å fly. I tillegg har prosessen vært preget av en inhabilitetssak.

 • Lufttransport mister flyteknikere

  Syv flyteknikere kan komme til å si opp i Lufttransport de neste månedene. Det sier tillitsvalgt Øystein Sandnes. Teknikerne er svært usikre på sin framtid og skal ikke ha mottatt noen henvendelser fra Babcock, som tar over luftambulansetjenesten.

 • Forhandlinger i ambulanseflystriden

  Forhandlingene mellom Babcock og Norsk Flygerforbund fortsetter i dag. I april brøt forhandlingene sammen. Målet er å få til en avtale som gjør at pilotene som jobber hos dagens operatør vil fortsette i jobben når Babcock overtar driften.

 • Forhandler videre mandag

  Babcock og Norsk Flygerforbund fortsetter forhandlingene om en tariffavtale for ambulanseflypilotene mandag. – Vi er enige om å fortsette mandag. Begge parter har en interesse av å bli enige. Vi jobber så raskt vi kan, men samtidig har vi satt av den tiden som er nødvendig, sier Flygerforbundets leder Yngve Carlsen til NTB.

 • Forhandlingene fortsetter mandag

  Babcock og Norsk Flygerforbund fortsetter forhandlingene om en tariffavtale for ambulanseflypilotene mandag. Begge parter har en interesse av å bli enige om lønnsbetingelser og tariffbestemmelser, opplyser Flygerforbundets leder Yngve Carlsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no